ΤτΕ: Προτείνει τον επαναδιορισμό του Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
Τον επαναδιορισμό του Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προτείνει το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ, ενόψει της λήξης της θητείας του Διοικητή στις 26 Ιουνίου 2026.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον επαναδιορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η πορεία του Γιάννη Στουρνάρα
Ο Γιάννης Στουρνάρας (Αθήνα, 1956) είναι Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ιούνιο του 2014.
Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουνίου 2014, ανακοινώθηκε πως το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, εν όψει της αποχώρησης του διοικητή Γιώργου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή.
Στις 20 Ιουνίου ορκίστηκε στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Από το 2018 έως το 2020 διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Φεβρουάριο του 2020 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στουρνάρας για την πρόταση ανανέωσης της θητείας του στο «τιμόνι» της ΤτΕ: «Είναι μεγάλη τιμή»
Από 27 Ιουλίου τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό για χρέη από 5.000 ευρώ
05:00
Επίδομα αδείας: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους - Πώς υπολογίζεται
04:00
ΔΥΠΑ: Πώς να κάνετε αίτηση για αμειβόμενη μαθητεία στις επτά σχολές για τον τουρισμό
03:00
ΑΑΔΕ: Πώς υποβάλλεται η αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις
02:00