Υψηλές πληρότητες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Οι top προορισμοί
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ζήτηση για ταξίδια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά παρά την αβεβαιότητα που δημιουργεί στους καταναλωτές η ενεργειακή κρίση.
Σύμφωνα με στοιχεία της AEGEAN η μέση πληρότητα των πτήσεων για το εφετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και για την περίοδο από 28 Μαΐου έως 2 Ιουνίου αγγίζει το 80% στο δίκτυο εξωτερικού και 75% στο δίκτυο εσωτερικού.
Οι top 5 προορισμοί του εξωτερικού από / προς Αθήνα είναι Ελσίνκι, Λισαβώνα, Νίκαια, Πόρτο και 'Αμστερνταμ ενώ οι top 5 προορισμοί από / προς Αθήνα για το δίκτυο εσωτερικού είναι Ικαρία, Σκιάθος, Χανιά, Πάρος και Ιωάννινα.
Από και προς Θεσσαλονίκη για το δίκτυο εξωτερικού οι top 5 προορισμοί είναι Λάρνακα, Βαρκελώνη, Παρίσι, Ρώμη και Βρυξέλλες ενώ στο δίκτυο εσωτερικού οι top 5 προορισμοί είναι Ρόδος, Λήμνος, Μυτιλήνη, Μύκονος και Χανιά.
Στο δίκτυο εσωτερικού καταγράφεται αυξημένη κίνηση της τάξεως του 93% από το αεροδρόμιο της Αθήνας την Παρασκευή, 29 Μαΐου, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού η κορύφωση παρατηρείται το Σάββατο 30 Μαΐου με τις πληρότητες να αγγίζουν το 90%. Η επιστροφή των ταξιδιωτών κορυφώνεται την 1η Ιουνίου, όπου οι πτήσεις καταγράφουν πληρότητες της τάξεως του 90%.
Αντίστοιχα, από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη επιβατική κίνηση την Παρασκευή 29 Μαΐου στο δίκτυο εσωτερικού, όπου οι πτήσεις καταγράφουν πληρότητα της τάξεως του 95%.
Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του εθνικού αερομεταφορέα, ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες προχώρησαν έγκαιρα στον προγραμματισμό και την κράτηση των ταξιδιών τους, ιδίως για προορισμούς του δικτύου εξωτερικού και για ημερομηνίες υψηλής ζήτησης.
Παρ' όλα αυτά, όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οργανώσουν νωρίτερα την απόδρασή τους, μπορούν ακόμη να βρουν διαθέσιμες θέσεις και ελκυστικές επιλογές προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Παρίσι, η Ζυρίχη και η Λάρνακα, αλλά και προς λιγότερο παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Πάλμα Ντε Μαγιόρκα, η Κρακοβία και η Πράγα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παντελιάδης: Οι Έλληνες πλέον «τρέχουν» σε σούπερ μάρκετ για trend του TikTok παρά σε κρίσεις
AEGEAN: Σε θετική τροχιά οικονομικά μεγέθη και επιβατική κίνηση στο Α' τρίμηνο του 2026
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απομακρύνει προσωπικό από τη Σαουδική Αραβία υπό την απειλή επιθέσεων των Χούθι
08:33
Τσίπρας - Ανδρουλάκης: Σκληραίνει το μεταγραφικό μπρα ντε φερ - Προς ΠΑΣΟΚ η Νίνα Κασιμάτη
08:29
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και στο κέντρο - Καθυστερήσεις 30 λεπτών στην Αττική Οδό
08:27
ΝΑΤΟ: Ανοίγει η «πόρτα» των εξοπλισμών για την Ουκρανία – Τι αλλάζει στις αγορές όπλων
08:22