ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Κρήτη και το τουριστικό της προϊόν στην έκθεση «World Travel Market 2016» του Λονδίνου

Η Κρήτη και το τουριστικό της προϊόν στην έκθεση «World Travel Market 2016» του Λονδίνου
Φωτογραφία αρχείου από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Θετικά είναι τα μηνύματα για την νέα τουριστική περίοδο στην Κρήτη, όπως προκύπτει από τη «World Travel Market 2016» τη διεθνή έκθεση τουρισμού που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λονδίνο.

Όπως έγινε γνωστό, οι προκρατήσεις για τη νέα τουριστική περίοδο κινούνται σε υψηλά επίπεδα, ενώ αναμένονται περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις από τη Μ. Βρετανία τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο υποδοχής-προβολής, σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια των εκπροσώπων του τουρισμού, αλλά και των κορυφαίων διεθνών ΜΜΕ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης και στελέχη της διεύθυνσης Τουρισμού, ενώ στην διάρκεια του τριημέρου, η Περιφέρεια και επιχειρηματίες του νησιού υποδέχτηκαν τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες για το 2017, προσφέροντας για ακόμη μια φορά αυθεντική κρητική φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες.

«Το επιτυχημένο καλοκαίρι του 2016 ακολουθεί μία δυναμική και για το 2017. Οι προκρατήσεις από τις αγορές κινούνται καλύτερα από πέρσι, οπότε είχαν φτάσει επίσης σε υψηλά επίπεδα. Εκδηλώνεται ενδιαφέρον από όλες τις αγορές. Αναμένεται ότι θα υπάρξουν περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις από τη μεγάλη Βρετανία τον Απρίλιο και το Μάιο», δήλωσε από το Λονδίνο ο Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Επίσης, ανέφερε ότι «το δείγμα των προκρατήσεων σε απόλυτους αριθμούς είναι ακόμα μικρό, καθώς έχουμε πολλούς μήνες να διανύσουμε μέχρι το καλοκαίρι, οπότε δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε ή να εφησυχάζουμε. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια και παρακολούθηση των εξελίξεων στην διεθνή τουριστική αγορά ώστε να επιτύχουμε να μέγιστα».

Στην διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο περίπτερο του ΕΟΤ, με τιμώμενο προορισμό την Κρήτη, όπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση του νησιού και του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης σε μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους της Βρετανίας, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα με εκλεκτά κρητικά προϊόντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ