ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί το Βελιγράδι είναι ο απόλυτος προορισμός

Γιατί το Βελιγράδι είναι ο απόλυτος προορισμός

Βελιγράδι. Μία πόλη μαγική που σας παρέχει εκατοντάδες λόγους για να την επισκεφθείτε. Πετάξαμε μέχρι την πρωτεύουσα της Σερβίας, περπατήσαμε στα στενά της πόλης, καταφέραμε να ξεφύγουμε από τους έντονους ρυθμούς ζωής της Αθήνας, διανυκτερεύσαμε στο μοναδικό Metropol Palace και αποκαλύπτουμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κλείσετε άμεσα το ταξίδι σας.

Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το Βελιγράδι είναι μια πόλη που διαρκώς μεταμορφώνεται. Από μια βαλκανική πρωτεύουσα μετατρέπεται σε κέντρο μια ευρύτερης περιοχής, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αισιοδοξία για το μέλλον. Με όμορφα κτήρια, καθαρό, πάρκα, μνημεία και την μοναδικότητα μιας πόλης που ζει και αναπτύσσεται δίπλα σε δύο ποτάμια. Λίγο μυστηριακό, με έντονη νυχτερινή ζωή, πολύ μεσογειακό (έστω και χωρίς θάλασσα) με πολίτες που αφήνουν πίσω το παρελθόν και κοιτάζουν μπροστά...

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος το Βελιγράδι. Ωστόσο, αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους λόγους και αφορούν κυρίως στην πόλη. Όμως, το Metropol Palace είναι ακόμη ένας, πολύ σημαντικός λόγος. Σε αποκλειστική συνεργασία με την Exotic Tours, κλείνετε τα εισιτήριά σας και απολαμβάνετε δεκάδες facilities, που πραγματικά θα σας αναζωογονήσουν.

beograd

Το Metropol Palace (ένα ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Γιάννη και της Τίνας Δασκαλαντωνάκη) είναι το κέντρο αυτής της ζωντανής πόλης. Για το αληθές του λόγου, «από την έναρξη της λειτουργίας του δίπλα στο πιο μεγάλο αστικό πάρκο της παλιά πόλης φιλοξένησε και φιλοξενεί τα σημαντικότερα γεγονότα ευρύτερης περιοχής, κέντρο των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Δίπλα στα πιο σημαντικά μνημεία και μουσεία, με ένα εξαιρετικό κέντρο ευεξίας συνδυάζει τη μεσογειακή διατροφή και φιλοξενία με την σερβική παράδοση και ιστορία» εξηγεί ο κύριος Χάρης Νεοφυτίδης, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου.

Metropol Palace Belgrade Facade

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί πως το Metropol Palace είναι μοναδικό λόγω της θέσης του, της ιστορίας και των υπηρεσιών του. Στο μοναδικό Limegrove Spa οι επισκέπτες απολαμβάνουν την μεγαλύτερη εσωτερική πισίνα της πόλης με θέα στο πάρκο, ενώ οι concierge του ξενοδοχείου είναι στη διάθεσή τους να σχεδιάσουν μαζί τους ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων και επισκέψεων μοναδικό για τον καθένα.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει να εξετάσουμε τις γαστριμαργικές απολαύσεις που μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος στις υπηρεσίες που προσφέρει το Metropol Palace. Κι αυτό διότι ο εξαιρετικός executive σεφ του ξενοδοχείου Dimitrije Ancevski, έχοντας θητεύσει δίπλα σε σημαντικούς Έλληνες σεφ, οι οποίοι έχουν επιμεληθεί κατά καιρούς το μενού, συνδυάζει τα τοπικά προϊόντα με συνταγές από την Ελλάδα και αναδεικνύει παλιές σπιτικές συνταγές σε σύγχρονες γαστριμαργικές προτάσεις. «Η προσεκτική και επίπονη επιλογή της πρώτης ύλης, το παιχνίδι με τους γευστικούς συνδυασμούς και η αποτύπωση της τοπικής κουλτούρας είναι παρούσες στα πιάτα μας. Σε συνδυασμό με εξαιρετικά τοπικά κρασιά δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες μας να απολαύσουν μια πανδαισία γεύσεων» υπογραμμίζει ο κύριος Νεοφυτίδης.

belgrade2

Κλείνοντας, αναφέρουμε πως, όπως διά ζώσης διαπιστώσαμε, το Βελιγράδι είναι μια πόλη ζωντανή, ασφαλής και πολύ φιλική στους επισκέπτες και δη στους Έλληνες. Ο κάθε επισκέπτης το πρώτο που αισθάνεται είναι οικειότητα και αποδοχή. Με λίγα λόγια, αν κι εσείς αποφασίσετε να επισκεφθείτε τον εκκολαπτόμενο top προορισμό που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη, εκεί όπου η πεδιάδα της Παννονίας συναντά τα Βαλκάνια, τότε η Exotic Tours θα διοργανώσει για εσάς τα πάντα και η απόδραση από την καθημερινότητα θα σας μείνει αξέχαστη. Βελιγράδι, λοιπόν!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ