ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα σελίδα στην ελληνική βιομηχανία από τον Μυτιληναίο

Νέα σελίδα στην ελληνική βιομηχανία από τον Μυτιληναίο

Το νέο εταιρικό σχήμα, δημιουργεί τη νέα ελληνική βιομηχανική δύναμη με διεθνείς προοπτικές ανάπτυξης ισάξιες με εκείνες των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιρειών παγκοσμίως.

Η πρώτη έκπληξη του 2017, ήρθε λίγες μέρες νωρίτερα! Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, συγχωνεύοντας όλες τις θυγατρικές του, μετασχηματίζεται και εξελίσσεται σε μία μεγάλη και υπολογίσιμη πολυεθνική δύναμη. Με μία κίνηση ματ, ο Όμιλος εκτοξεύθηκε στην πρώτη θέση των ελληνικών επιχειρήσεων και διεκδικεί πλέον την κορυφή και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα εταιρεία συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και των πιο υποσχόμενων βιομηχανικών επιχειρήσεων διεθνώς, με ιδιαίτερα οφέλη για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Η οικονομική δύναμη του νέου αυτού σχήματος ανοίγει το δρόμο για τη νέα εποχή της ελληνικής βιομηχανίας με πολλαπλά οφέλη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα εξασφαλίζει μία σημαντική πορεία στις διεθνείς αγορές ανάμεσα σε κολοσσούς της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Με εφόδια τη στρατηγική γνώση και την βιομηχανική και ενεργειακή εξειδίκευση, αλλά και με την συνδρομή κορυφαίων συμβούλων στον κόσμο, όπως όπως η Lazard, η Nomura Securities και η Barclays, η νέα δομή διαρθρώνεται με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Δομείται σύμφωνα με τα διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της νέας εταιρείας πρωτίστως για την προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των μετόχων της αλλά και με στόχο είναι να επωφελούνται όλοι οι επιχειρηματικοί και κοινωνικοί εταίροι από τον τρόπο λειτουργίας της.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος πλέον έχει το μέγεθος, αλλά και την απαραίτητη ευελιξία για καλύτερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων. Ισχυροποιείται ο ισολογισμός και η κερδοφορία μέσω της μείωσης του χρηματοοικονομικού κόστους, λειτουργικών και άλλων συνεργειών, καθώς και της ισχυροποίησης ταμειακών ροών και της διεύρυνσης των πηγών χρηματοδότησής της.

Το νέο προφίλ του Ομίλου λοιπόν είναι ένας ισχυρός ελληνικός Βιομηχανικός παίχτης με διεθνή ταυτότητα, αλλά και ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές.

Είναι σαφές πως η κίνηση του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο και στην εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αφού δείχνει πως οι υγιείς επιχειρηματικές κινήσεις, η σκληρή δουλειά και η στρατηγική εξωστρέφειας αποδίδουν καρπούς και δημιουργούν θετικό έδαφος για ενίσχυση των επενδύσεων και επιστροφή της εμπιστοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ