ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου: startups είναι οι επιχειρήσεις που αλλάζουν τα επιχειρηματικά μοντέλα

Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου: startups είναι οι επιχειρήσεις που αλλάζουν τα επιχειρηματικά μοντέλα

Για τους περισσότερους από όσους ασχολούνται με το ελληνικό οικοσύστημα των startups, το Found.ation είναι από τους «φορείς» εκείνους που έχουν βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη ουκ ολίγων νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων.

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου, συνιδρυτής και partner του Found.ation, το τελευταίο έχει ως στόχο να βοηθά startup επιχειρήσεις να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη τους. Οι ιδέες και οι επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολείται το Found.ation έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι αξιοποιούν την τεχνολογία προκειμένου να αλλάξουν τα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαβρό, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα στο χώρο των startups, ενώ επισημαίνει ότι συνολικά υπάρχουν περίπου 350 εταιρείες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως startups. Αριθμός που θεωρεί ότι είναι σχετικά μικρός και θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα σχήματα, όπως και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί σε κλάδους που υπάρχει τεχνογνωσία στη χώρα μας. Όσον αφορά τα σημεία – κλειδιά για ένα startup, το πρώτο βήμα δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας, τα μέλη της οποίας θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ