ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος στην ELPEDISON

Νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος στην ELPEDISON

Καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου στην ELPEDISON ανέλαβε από τις 2 Ιανουαρίου 2017 ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, διαδεχόμενος τον κ. Σπύρο Ανδρεά.

Ο κ. Ζαχαριάδης προέρχεται από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, όπου από το 2014 κατείχε τη θέση του επικεφαλής του Συγκροτήματος του Διυλιστηρίου, των Πετροχημικών και των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DIAXON A.E., θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο κ. Ζαχαριάδης, κάτοχος Διπλώματος Χημικού Μηχανικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχίου Φυσικής του ίδιου Πανεπιστημίου, ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 στον τομέα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Το 1986 συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην ΕΚΟ - σήμερα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. - ως Χημικός Μηχανικός στο Διυλιστήριο Θεσσαλονίκης. Αρχικά εργάστηκε ως Μηχανικός Διεργασιών και, από το 1998 έως το 2004, ανέλαβε και διοικητικά καθήκοντα στη Λειτουργία και την Τεχνική Διεύθυνση του Διυλιστηρίου. Το 2005, ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα, αρχικά στην Τεχνική Διεύθυνση, ακολούθως στη Διεύθυνση Λειτουργίας του Διυλιστηρίου και από το 2014 επικεφαλής των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης.

Από το 2007 έως το 2016, διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρειών σε διάφορους τομείς.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του Εκτελεστικού Προέδρου στην ELPEDISON:

Η δραστηριοποίησή μου στην ELPEDISON, αποτελεί για μένα αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη πρόκληση. Η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη της Εταιρείας, τόσο στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στον τομέα του φυσικού αερίου, μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη ενεργειακή αγορά στη χώρα μας, αποτελεί βασικό μου στόχο και επιδίωξη. Είμαι πεπεισμένος ότι, μαζί με τους εργαζόμενους της Εταιρείας, μπορούμε να ισχυροποιήσουμε σημαντικά τη θέση της ELPEDISON στην Ελληνική αγορά, ανάγοντάς την σε ηγετικό ενεργειακό παίκτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ