ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κίνηση εμπιστοσύνης από Παγκόσμια Τράπεζα και EBRD προς τις ελληνικές τράπεζες

Κίνηση εμπιστοσύνης από Παγκόσμια Τράπεζα και EBRD προς τις ελληνικές τράπεζες

Με ποσό ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να συμμετάσχει στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), θυγατρική της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με θέμα «World Bank Group: Εργαλεία και Λύσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα - Η συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πατρίτσιο Παγκάνο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος αντιπρόεδρος του IFC και ο Ντίρκ Ρέινερμαν, Program Manager της Παγκόσμιας Τράπεζας για την νότιο Ευρώπη.

Όπως αποκάλυψαν πηγές της Παγκόσμιας Τράπεζας, το IFC θα μετάσχει στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, με 75 εκατ. ευρώ περίπου ανά τράπεζα.

Μάλιστα, η σχετική απόφαση ελήφθη χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σημειώνεται πως και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε χθες πως θα επενδύσει έως 250 εκατ. ευρώ στις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της EBRD στην Ελλάδα μετά την απόφαση της να διευρύνει τον δανεισμό προς τη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ