ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Πάνου Γερμανού με Third Point για την απόκτηση της BTC

Συνεργασία Πάνου Γερμανού με Third Point για την απόκτηση της BTC
Ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση της BTC, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της Βουλγαρίας, με την εμπορική ονομασία Vicacom, θα συμμετάσχει ο Έλληνας επιχειρηματίας, Πάνος Γερμανός, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές.

Στο εν λόγω εγχείρημα συνεργάζεται με το γνωστό αμερικάνικο fund Third Point, που ανήκει στον πολυεκατομμυριούχο Ντάνι Λέμπ.

Στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν ότι η μάχη για την απόκτηση της BTC αναμένεται να είναι έντονη, καθώς σειρά ομίλων έχει επιδείξει ενδιαφέρον απόκτησής της.

H BTC ιδρύθηκε το 1992, μέσω της διαδικασίας διαχωρισμού των δραστηριοτήτων τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων του πρώην κρατικού μονοπωλίου της Βουλγαρίας. Σήμερα, λειτουργεί 2,6 εκατομμύρια γραμμές σταθερής τηλεφωνίας και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.

Ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά από το 2007. Ελέγχει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play της Πολωνίας, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 50,3%. Η Play διαθέτει σήμερα 589 καταστήματα στην Πολωνία, 13 εκατομμύρια συνδρομητές και μερίδιο αγοράς 22,3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ