ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το «μυστικό» για να αντιμετωπίσετε το στρες

Το «μυστικό» για να αντιμετωπίσετε το στρες

Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ένταση διαρκώς; Έχετε συνεχείς πονοκεφάλους; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Έχετε αρνητικές σκέψεις;

Οι συνεχώς αυξανόμενες εργασιακές και προσωπικές υποχρεώσεις απασχολούν καθημερινά τους σύγχρονους ανθρώπους. Νευρικότητα, άγχος και στρες μπορούν να προκληθούν από οποιαδήποτε κατάσταση, ενώ ακόμη και μία σκέψη είναι αρκετή για να αναστατώσει τον ψυχισμό του ατόμου. Οι καταστάσεις και οι σκέψεις αυτές συνήθως δεν είναι παροδικές αλλά επαναλαμβανόμενες, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να βρίσκεται διαρκώς υπό πίεση.

Ορισμένες φορές η αιτία που προκαλεί τα παραπάνω συναισθήματα μπορεί να μην είναι γνωστή ή αναγνωρίσιμη, κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθει το άτομο. Παρόλα αυτά, το στρες είναι μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, ο οποίος τίθεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει έναν κίνδυνο, κάθε φορά που νιώθει ότι απειλείται. Υπάρχουν φορές που θεωρείται ωφέλιμο και κινητοποιεί το άτομο ώστε να εκπληρώσει τις καθημερινές του δραστηριότητες επιτυχώς.

Από την άλλη πλευρά όμως, όταν το στρες υπερβαίνει τα όρια της ανοχής μπορεί να «μπλοκάρει» τις επιδόσεις των ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, το στρες είναι η ένταση που δεν εκτονώνεται και συσσωρεύεται στο σώμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας ή να τα επιδεινώσει. Υπάρχει, όμως, τρόπος να καταπολεμήσουμε το στρες και το άγχος της καθημερινότητας;

1

Μπορείτε να δοκιμάσετε αναπνευστικές ασκήσεις, να χαλαρώσετε τους μυς σας και να ασκηθείτε. Είναι γεγονός πως η γυμναστική μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων του στρες, αλλά και στην καλύτερη ψυχική τους διάθεση, καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης παράγονται ενδορφίνες, οι οποίες είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της ευτυχίας...

Η διατροφή, ακόμη, μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του άγχους. Πιο συγκεκριμένα, η Rhodiola που είναι ευρέως γνωστή με το όνομα Χρυσή Ρίζα, είναι η υπετροφή που βοηθάει τον οργανισμό μας να ανταποκριθεί σε στρεσογόνες καταστάσεις. Θεωρείται ένα βότανο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και, πιο συγκεκριμένα, ανήκει στα προσαρμογόνα βότανα. Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζεται στις ανάγκες του οργανισμού και τον βοηθάει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει καλύτερα το στρες που οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως η κόπωση και η ψυχολογική πίεση. Επιπλέον, συμβάλλει στη διαχείριση του άγχους και των συμπτωμάτων του, όπως η ευερεθιστότητα, ο πονοκέφαλος, οι στομαχικές διαταραχές και αϋπνία.

Capture 123

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν διαταράσσει τις υπόλοιπες φυσιολογικές λειτουργίες, ενώ βοηθάει το σώμα να ξαναβρεί την ισορροπία του. Παράλληλα, βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και προάγει την ευεξία και την τόνωση του σώματος. Έτσι, μας βοηθάει να χαλαρώσουμε αλλά και να αποκτήσουμε την απαραίτητη ενέργεια ώστε να εκπληρώσουμε απρόσκοπτα τις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Μία κάψουλα συμπληρώματος διατροφής Rhodiola της SUPERFOODS την ημέρα, σε συνδυασμό πάντοτε με μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άσκηση, μπορεί να αποτελέσει τη φυσική λύση για όσους επιθυμούν να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ