ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

Μια σημαντική επένδυση, πρωτοφανή για την τελευταία τριετία στην ελληνική οικονομία, ανακοίνωσε η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, έχοντας την πρόθεση να επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ για την έναρξη παραγωγής ράβδων καπνού στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, η Παπαστράτος, ανακοίνωσε την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Philip Morris International, για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, το καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International.

«Το IQOS είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης καπνού που βασίζεται σε μια απλή λογική: Θερμαίνει πραγματικό καπνό, χωρίς να τον καίει και κατά συνέπεια αποφεύγονται οι βλαβερές συνέπειες της καύσης. Το IQOS δημιουργήθηκε για να μας οδηγήσει σε ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Η επένδυση αυτή έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις των 700 εκατ. ευρώ που έχουμε ήδη υλοποιήσει από το 2003, ακόμα και μέσα στην κρίση» σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου, ενώ παράλληλα εστίασε στους στόχους, αλλά και στα απτά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη νέα επένδυση.

κ. Χρήστος Χαρπαντίδης Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.

400 νέες θέσεις εργασίας

Συγκεκριμένα, η επένδυση αυτή δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία. Οι 400 νέες θέσεις έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος, αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS.

Καθόλα σύμφωνοι με το εγχείρημα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Παπαστράτος, καθώς χαιρετίζουν την επένδυση που έχει ήδη δρομολογηθεί. «Οι εργαζόμενοι της Παπαστράτος πιστεύουμε ότι τα καινοτόμα προϊόντα καπνού θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα σταματήσουν τον κατήφορο που έχει πάρει ο κλάδος μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η χώρα μας έχει μέλλον και εμείς το αποδεικνύουμε καθημερινά στο χώρο εργασίας μας. Οι συνάδελφοι μου πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για τη συμμετοχή τους στη νέα εποχή της Παπαστράτος» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Γιώργος Δρούγκας.

Ετήσια παραγωγή 20 δισ. ράβδων καπνού

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση να ξεχωρίζει είναι η άμεση υλοποίησή της. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή των νέων παραγωγικών μονάδων, ενώ οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο. Η πρώτη παραγωγή των ράβδων καπνού θα ξεκινήσει σε μόλις 10 μήνες από σήμερα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην Ελλάδα θα παράγονται ετησίως 20 δισ. ράβδοι καπνού.

Το γεγονός πως σταδιακά το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα παράγει μόνο ράβδους καπνού και όχι συμβατικά τσιγάρα, μας κάνει να πιστεύουμε πως το IQOS έχει ως «αποστολή» να φέρει την αλλαγή στο συμβατικό κάπνισμα. I Quit Ordinary Smoking, λοιπόν, και η Παπαστράτος έρχεται να υπογραμμίσει και το... I Quit Ordinary Business.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο μιας τεράστιας αλλαγής, ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από το καπνό του τσιγάρου. Μέσα από προϊόντα που αναπτύχθηκαν μετά από πολυετή επιστημονική έρευνα και τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια αγορά στο μέλλον. Μέσα από το IQOS που στοχεύει να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές εκατομμυρίων ενηλίκων καπνιστών σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρπαντίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας και για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια, καθώς συμβάλλει στη διασφάλιση του μέλλοντος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών. Επιπλέον, η Philip Morris International και η Παπαστράτος διατείνονται πως θα συνεχίζουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλο τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ