ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ιστορία πίσω από τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ

Η ιστορία πίσω από τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ

Υπάρχουν γεύσεις που μας φέρνουν αναμνήσεις στο μυαλό, αρώματα που είναι συνυφασμένα με εμπειρίες και κοκτέιλ που κρύβουν μοναδικές ιστορίες, άλλοτε πικρές και άλλοτε γλυκές. Αισθήσεις και γνώσεις μπλέκονται, οι bartenders γίνονται αφηγητές και τα μπαρ μετατρέπονται σε Ιερούς Ναούς μυσταγωγίας και στυλ... Πώς, όμως, μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία των πιο ιδιαίτερων κοκτέιλ;

«Ξεφυλλίζοντας» το απόλυτο διαδικτυακό βιβλίο του Campari Red Book of Style, ανακαλύψαμε άρθρα, συνεντεύξεις και βίντεο για τις τάσεις στην bar σκηνή και την τέχνη του cocktail crafting που μας ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Αμερική και την Αυστραλία μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και τη χώρα μας.

Κάθε κοκτέιλ, ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο...

cnn campari 2

Από την ιστορία του Camillo Negroni, ιδρυτή του κλασικού Campari cocktail μέχρι τη δημιουργία εμπνευσμένων συνταγών στο Campari Red Book of Style καταλάβαμε τη βαθύτερη έννοια των κοκτέιλ και περιηγηθήκαμε στον μαγικό κόσμο των bar και των συζητήσεων που διαδραματίζονται σε αυτά...

Ξεχωρίσαμε το «The Spirit of Rock» του «δικού» μας Γιάννη Σαμαρά. Εμπνευσμένο από μία ιστορία, η οποία εξελίσσεται μία καλοκαιρινή βραδιά και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στις διακοπές... Πιπεριά Φλωρίνης, χυμός από φρέσκο μανταρίνι, Campari και ελιές για γαρνιτούρα το καθιστούν αντιπροσωπευτικό της Ελληνικής συμμετοχής στο μεγάλο project, που συμμετέχουν 12 bartenders από όλο τον κόσμο, με τη δική τους δημιουργία. Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα κοκτέιλ, τις ιστορίες των οποίων μπορείτε να γνωρίσετε στην εν λόγω σελίδα.

Ο Clive Owen διηγείται την ιστορία του «Killer in Red»

cnn campari 3

Μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη που ανακαλύψαμε ήταν η ταινία μικρού μήκους του Paolo Sorrentino με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο ηθοποιό Clive Owen. Με τη υψηλή αισθητική που διακατέχει τον Ιταλό σκηνοθέτη, το ολιγόλεπτο βίντεο με τίτλο «Killer in Red» μετατρέπεται σε ένα μοναδικό «έργο τέχνης». Έτσι, αυτόματα μεταφερόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1970s και αρχές των 1980s και σε ένα ατμοσφαιρικό bar, γεμάτο εκκεντρικές παρουσίες.

Ο πρωταγωνιστής, ένας bartender ξεχωρίζει από τις πρώτες κιόλας στιγμές για την ικανότητά του να «διαβάζει» τους πελάτες του και να δημιουργεί κοκτέιλ σύμφωνα με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους... Κάπως έτσι, με ένα σπάνιο κοκτέιλ, καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον της «Lady in Red», μίας εντυπωσιακής γυναίκας την οποία υποδύεται η Γαλλο-Ελβετή ηθοποιός Caroline Tillette...

Διεκδικήστε ένα συλλεκτικό αντίτυπο του ημερολογίου του CAMPARI

cnn campari 4

Την επομένη φορά που θα βρεθείτε, λοιπόν, σε ένα cocktail bar, ακούστε με προσοχή τις ιστορίες των bartenders και περιηγηθείτε στον μαγικό κόσμο των κοκτέιλ, απολαμβάνοντάς τα υπεύθυνα.

Μέχρι τότε, δοκιμάστε να κάνετε το δικό σας red fashion statement στο Instagram. Ανεβάζοντας μία φωτογραφία με ένα κοκτέιλ με hashtag #CAMPARIREDBOOKOFSTYLE, μπορείτε να κερδίσετε ένα συλλεκτικό αντίτυπο της πολυτελούς έκδοσης του ημερολογίου του Campari για το 2017, CAMPARI RED DIARIES!

Απολαύστε Υπεύθυνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ