ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΑΙΠΕΔ: ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του 5% του ΟΤΕ

ΤΑΙΠΕΔ: ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του 5% του ΟΤΕ
EUROKINISSI-Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στη δημοσίευση προκήρυξης για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα συνδράμει στη συναλλαγή πώλησης του 5% του ΟΤΕ, προχώρησε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Δικαίωμα πρώτης άρνησης έχει η Deutsche Telekom, ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, όπως προβλέπει η συμφωνία μετόχων του ελληνικού δημοσίου με την DT το 2008, η οποία σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, επιθυμεί και να το εξασκήσει.

Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων για μια σειρά περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με αριθμό 260/18.11.2016 (ΦΕΚ 3723/B'/18.11.2016), το ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ 24.507.520 μετοχές του ΟΤΕ, που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου του, στο πλαίσιο της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της εταιρείας.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή και το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ υποχωρήσει στο 5% (σήμερα κατέχει απευθείας το 1% και εξασκεί τα δικαιώματα ψήφου για το 4% που κατέχει το ΙΚΑ), θα επέλθουν αλλαγές στην συμφωνία μετόχων του 2008.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ