ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παρουσίαση της πρώτης κοινωνικοοικονομικής μελέτης της Lidl Hellas

Παρουσίαση της πρώτης κοινωνικοοικονομικής μελέτης της Lidl Hellas

Στις 9 Μάϊου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης κοινωνικοοικονομικής μελέτης της Lidl Hellas σε εκπροσώπους των Μέσων από τον Πρόεδρο της Lidl Hellas κ. Ιάκωβο Ανδρεανίδη και την Δ/ντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας Lidl Hellas κα Βασιλική Αδαμίδου.

Αναγνωρίζοντας την επίδρασή της στην εθνική οικονομία και στις θέσεις εργασίας η Lidl Hellas θέλησε να προσμετρήσει την άμεση και έμμεση συνεισφορά της με την κατάρτιση της μελέτης αυτής. Στόχος της μελέτης είναι να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρείας μας στην Ελλάδα για την οικονομία της χώρας, για τις θέσεις εργασίας και για την κοινωνία και να αποτυπωθεί η προστιθέμενη αξία (άμεση, έμμεση, επαγόμενη) που δημιουργεί.

Για την υλοποίηση και τη σύνταξη της μελέτης αυτής, η οποία αφορά το οικονομικό έτος 2015 -2016 της εταιρείας, η Lidl Hellas συνεργάστηκε με την εταιρεία Ernst & Young.

lidl1

Παρακάτω παρατίθενται κάποια βασικά ευρήματα της μελέτης:

· Η συνολική συνεισφορά σε θέσεις εργασίας: 16.353 θέσεις εργασίας οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 0,5% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα

· Συνολική συνεισφορά σε προστιθέμενη αξία: 616 εκ. που αντιστοιχεί στο 0,35% του ΑΕΠ

· 56% των δαπανών για προϊόντα λιανικής πώλησης σε Έλληνες προμηθευτές

· 710 εκ. το σύνολο πληρωμών σε Έλληνες προμηθευτές (συμπεριλαμβάνει προϊόντα λιανικής πώλησης και υποστήριξη λειτουργιών)

Η Lidl Hellas τονίζει πως θα συνεχίσει να προσπαθεί καθημερινά να στηρίζει την εγχώρια αγορά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη χώρα, ενώ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Έλληνα καταναλωτή και πολίτη, δημιουργώντας αξία για ένα καλύτερο αύριο!

Περισσότερες πληροφορίες

www.lidl-hellas.gr

www.facebook.com/lidlgr/

www.twitter.com/Lidl_Hellas_

www.instagram.com/lidl_hellas

www.linkedin.com/company/lidl-hellas

https://www.youtube.com/user/lidlhellas

Snapchat: Lidlhellas

ΔΗΜΟΦΙΛΗ