ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Deree στηρίζει υποσχόμενους φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων

Το Deree στηρίζει υποσχόμενους φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων

Με αξιόλογες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες επιβραβεύει το Deree – The American College of Greece τους ταλαντούχους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, μέσα από κορυφαίες υποτροφίες που έχει εξασφαλίσει χάρη στη συνεργασία του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σε αυτούς τους υπότροφους, αλλά και στο ίδιο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου στο κτήριο της βιβλιοθήκης του Deree, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ακαδημαϊκού έτους. Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, συγκέντρωσε τους τιμώμενους φοιτητές, καθώς και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου, Dr. David G. Horner, ο οποίος σημείωσε: «Με πολλή υπερηφάνεια τιμούμε σήμερα τους υπότροφους φοιτητές μας και ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο με τη γενναιόδωρη στήριξή του μας επιτρέπει να τους προσφέρουμε τα οφέλη της αμερικανικής εκπαίδευσης και τις ευκαιρίες που απορρέουν από αυτό».

Deree SNF Event 2

(Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αντιπροέδρου του Administration and Enrollment του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ. Δημήτρη Ανδρέου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης)

Την επιτυχία του προγράμματος υπογράμμισε και ο Αντιπρόεδρος του Administration and Enrollment Δρ. Δημήτρης Ανδρέου, τονίζοντας ότι οι υπότροφοι απολαμβάνουν όλο το εύρος των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων του Deree, την άρτια καθοδήγηση, τις σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, την άσκηση σε ηγετικούς πολυεθνικούς ομίλους εκτός Ελλάδας, καθώς και την πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων με περισσότερα από 53.000 μέλη ανά τον κόσμο.

Deree SNF Event 3

(Στιγμιότυπο από την ομιλία του υπότροφου Νικόλαου Αϊδίνη-Αντωνόπουλου)

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Deree «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υπάγεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» (“Recharging Youth”). Στόχος της είναι να συμβάλει στη δημιουργία ευκαιριών για τις νεότερες γενιές στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία και σύγκλιση διάφορων τομέων, συμπεριλαμβανομένων του δημόσιου, του ιδιωτικού και του κοινωφελούς. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που επιθυμούν να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree και να αποκτήσουν μία υποειδίκευση (minor), παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών 6 μαθημάτων συγκεκριμένου ακαδημαϊκού πεδίου. Το Πρόγραμμα ΙΣΝ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και ενθαρρύνει τη μετάβαση των φοιτητών σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού για ένα διάστημα (Study Abroad), αλλά και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την τοποθέτηση των υποτρόφων σε κορυφαίους επιχειρηματικούς οργανισμούς παγκοσμίως, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.

Deree SNF Event 4

(Αναμνηστική φωτογραφία των υποτρόφων του ΙΣΝ, με τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, τον Αντιπρόεδρο του Administration and Enrollment του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ. Δημήτρη Ανδρέου, και την Ελένη Αγουρίδη, μέλος του τμήματος Διαχείρισης Δωρεών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Ήδη από την έναρξή του το 2014, το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρoς Νιάρχος» στο Deree έχει προσφέρει συνολικά 145 υποτροφίες σε φοιτητές, ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 έχει προβλέψει 84 υποτροφίες, καλύπτοντας –σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος– ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων των υπότροφων φοιτητών.

Χάρη στη δωρεά «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το ήδη επιτυχημένο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree ενισχύεται σημαντικά, προσφέροντας σε περισσότερους φοιτητές και φοιτήτριες τη δυνατότητα να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Deree SNF Event 1

(Στιγμιότυπο από την ομιλία του Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων)

Κλείνοντας, η κα Ελένη Αγουρίδη, μέλος του τμήματος Διαχείρισης Δωρεών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα επιτυχία του προγράμματος και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που, με τη στήριξή μας, φοιτητές οι οποίοι διαπρέπουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο ακολουθούν παράλληλες σπουδές στο Deree. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και τους παροτρύνουμε να αδράξουν κάθε δυνατή ακαδημαϊκή και επαγγελματική ευκαιρία που τους προσφέρεται μέσα από το πρόγραμμα».

Το πρόγραμμα του Deree «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριθμούς

  • Σύνολο υπότροφων ΙΣΝ: 145
  • Συμμετοχές στο πρόγραμμα Study Abroad: 25
  • Πρακτικές και απορρόφηση σε εταιρείες: 37 (εκ των οποίων: 4 σε θέσεις πλήρους απασχόλησης – 5 σε διεθνείς πρακτικές – 22 σε εγχώριες πρακτικές – 6 work-study)
  • Συμμετοχές σε training & networking events: >250

ΔΗΜΟΦΙΛΗ