ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο «παράδεισος» για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η Ελλάδα

Ο «παράδεισος» για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η Ελλάδα

Μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό εξασφάλισε για 2η συνεχόμενη χρονιά η εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics με την βράβευσή της ως Κορυφαία Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών Παγκοσμίως για το 2017 από τον έγκριτο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό International Medical Travel Journal (IMTJ).

Τα Διεθνή Βραβεία Ιατρικού Τουρισμού 2017 που πραγματοποιήθηκαν στην Οπατία της Κροατίας την Τετάρτη 26 Απριλίου, ανέδειξαν την κλινική Advanced Hair Clinics ως την ηγέτιδα κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο, με κριτήριο την καινοτόμα στρατηγική που ακολούθησε για την διεθνοποίηση των υπηρεσιών της, τα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα των δράσεων της καθώς και το αντίκτυπο που είχαν οι ενέργειές της στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Capture

Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της είναι ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής (πλαστικός χειρουργός και μέλος της ISHRS), με τεράστια εμπειρία σε επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως. H Advanced Hair Clinics έχει εδραιωθεί σε τοπικό επίπεδο και στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη της διεθνούς παρουσίας της, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς της ελληνικής αγοράς λόγω της κρίσης των τελευταίων 8 ετών, και διακρίνοντας τη δυναμική της διεθνούς αγοράς, παρόλο που το ελληνικό κράτος δεν υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία, και με την διεθνή πιστοποίηση στα χέρια της, η Advanced Hair Clinics, ενισχύει συνεχώς την παγκόσμια παρουσία της. Το 2016, το 45% των ασθενών ήταν αλλοδαποί, που προέρχονταν κυρίως από Ευρώπη (52%) ενώ ακολουθούν Αμερική (19%), Ασία (16%), Αυστραλία (9%) και Αφρική (4%), οι οποίοι αψήφησαν το γεγονός της γεωγραφικής απόστασης και ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, επιλέγοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Η επιτυχία της Advanced Hair Clinics οφείλεται στις υψηλές προδιαγραφές της λειτουργίας της και τα εξαιρετικά και αξιόπιστα αποτελέσματα. Σύμβουλοι της κλινικής βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας για να ανταποκριθούν στο ενδιαφέρον των ασθενών. Οι ενδιαφερόμενοι που προέρχονται από άλλα κράτη έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ειδική συμβουλευτική φόρμα, καλύπτοντας το κενό της γεωγραφικής απόστασης, ενώ ρυθμίζονται σε συνεννόηση, πτήσεις, παραλαβή από το αεροδρόμιο, διαμονή και περιήγηση, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ασφαλή και άνετη παραμονή στη χώρα μας. Ένας ειδικός συνεργάτης είναι στη διάθεση του ασθενούς ώστε να τον καθοδηγεί σε ότι τον απασχολεί.

Ο κύκλος εργασιών της κλινικής για τους ξένους επισκέπτες το 2016 αγγίζει το 40% του συνολικού κύκλου εργασιών, με κόστος απασχόλησης και προβολής που αφορά το διεθνή προσανατολισμό μόλις 22% , γεγονός που υποδηλώνει τη δυναμική της μεταμόσχευσης μαλλιών για την πρόοδο του ιατρικού τουρισμού. Θεαματική είναι και η αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2016, αφού άγγιξε το 118,42% ενώ συνεχίζει να αυξάνεται μέχρι σήμερα.

Η περίπτωση της Advanced Hair Clinics και του Δρ. Αναστάσιου Βεκρή, έρχεται να υπερκαλύψει πρόσφατα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που παρουσίαζαν την Τουρκία ως τον «παράδεισο» στη μεταμόσχευση μαλλιών. Τούρκοι γιατροί, προειδοποιούν ότι οι περισσότερες κλινικές στην Τουρκία αγνοούν τους κανόνες, αφού τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, οδηγώντας σε πλήρη αδιαφορία για την ποιότητα. Οι μεταμοσχεύσεις συνήθως εκτελούνται από ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ οι ιατρικές ομάδες επεμβαίνουν μόνο σε περίπλοκα περιστατικά και επιπλοκές. Πολλές φορές μάλιστα, οι κλινικές διαφεύγουν τον έλεγχο, έχοντας την ευκαιρία να δωροδοκήσουν και να προειδοποιηθούν για την επίσημη επιθεώρηση.

Οι φτηνές επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που συνεχίζουν να φέρνουν κόσμο στην Τουρκία. Μετά από πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις και ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, ο τουρισμός στη γειτονική χώρα μειώθηκε απότομα, εκτός από το συγκεκριμένο τομέα, ενώ οι βασικοί επισκέπτες προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, όντας εξοικειωμένοι με το ασταθές περιβάλλον αλλά και τη γλώσσα.

Από την άλλη, Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν τους ενδιαφερόμενους να μην αναζητούν φθηνές λύσεις στη μεταμόσχευση μαλλιών σε μη πιστοποιημένες κλινικές θέτοντας, με αυτό τον τρόπο, σε κίνδυνο την υγεία τους και αναζητώντας έπειτα αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τέτοια χειρουργεία. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η Τουρκία διαθέτει 500 κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, με το 60% να λειτουργεί παράνομα, ενώ στις φθηνές προσφορές που προβάλλουν, δεν συμπεριλαμβάνεται καμία μετεγχειρητική φροντίδα, η οποία απαιτείται για την επιτυχή έκβαση μιας τέτοιας διαδικασίας.

*Ευχαριστούμε την κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics και τον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή για τα στοιχεία.

Αθήνα (Περιοχή Hilton, Βεντήρη 5): (+30) 210 6980451

Αθήνα (Κηφισιά, Λ. Κηφισίας 252): (+30) 210 6232220

Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 17): (+30) 2310 224240

Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 98-100 & Γεροκωστοπούλου): (+30) 2610 226562

Ρόδος (Εθν. Μακαρίου 28): (+30) 22410 32700

ΔΗΜΟΦΙΛΗ