Ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το 20% των μετοχών του Mega
Πηγή: EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης φέρεται να απέκτησε το 20% της Τηλέτυπος ΑΕ της εταιρείας δηλαδή που ανήκει το Mega

Η είδηση για την πώληση των μετοχών έγινε γνωστή μέσω της χρηματιστηριακής ανακοίνωσης που εξέδωσε η Πήγασος στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: 

"Προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%."Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο επιχειρηματίας που απέκτησε το 20% των μετοχών από το 32,73% που συνολικά κατείχε στην Πήγασος Εκδοτική ο όμιλος Μπόμπολα. 

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αλλά οι όποιες οριστικές εξελίξεις θα αποκρυσταλλωθούν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία κατάθεσης προσφορών για την απόκτηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ. 

Η πολιτική κόντρα

Με αφορμή την ανακοίνωση της εξαγοράς ξέσπασε κόντρα διά ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως δεν είναι καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών και συμπληρώνει: «Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του, και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ». Η κυβέρνηση, προθέτει οφείλει άμεσα να απαντήσει:

- Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

- Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

- Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

«Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Κυβερνητικοί κύκλοι: Γελάει ο κόσμος 

«Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις ανεξάρτητες αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος» σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας με υστερόγραφο: «Υ.Γ.: Σχετικά με τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων, αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη. Διότι ξεχνά ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030!».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Περιφρονητικές για το λαό και τους θεσμούς κινήσεις

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει:
«Όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες μέρες ο κ. Σαββίδης, τα έκανε πράξη. Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων αγόρασε μετοχές του MEGA. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει "έπεται και συνέχεια". Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του» συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος και καταλήγει: «Ένα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

Σταύρος Θεοδωράκης για MEGA

Για «αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει ακόμα: «Ο Μπόμπολας όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στο Σαββίδη. Θα πληρώσει & τα χρέη του;».

Διαβάστε επίσης