ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βράβευση της Japan Tobacco International από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Βράβευση της  Japan Tobacco International από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Tο Μετάλλιο παρέδωσε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JTI στην Ελλάδα, κύριο Edoardo Voletti, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ., Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης CNN Greece

Για τη διαχρονική παρουσία και τη σταθερή συνεισφορά της στον αγροτικό κόσμο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και για την υποστήριξη του ερευνητικού έργου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, η Japan Tobacco International τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Πανεπιστημίου «Δημόκριτος» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

Tο Μετάλλιο του Πανεπιστημίου και το Ψήφισμα της Συγκλήτου παρέδωσε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JTI στην Ελλάδα κύριο Edoardo Voletti, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ., Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης. Ο κ. Καραμπίνης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η παρουσία της JTI στις καπνοπαραγωγικές περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα αισθητή, καθώς περιβάλλει με εμπιστοσύνη και στηρίζει τον υψηλής ποιότητας ελληνικό καπνό και τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και δίνοντας κίνητρα διατήρησης του κοινωνικού ιστού», και προσέθεσε ότι: «Πριν από λίγο διάστημα υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της JTI Hellas και του Δήμου Μύκης, με την οποία η JTI Hellas ανέλαβε να υποστηρίξει οικονομικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκειμένου να εκπονήσει ερευνητικό έργο με τίτλο “Σχέδιο Αξιοποίησης των Υδατικών Πόρων στο Δήμο Μύκης”, έναν Δήμο που βρίσκεται σε μια ορεινή και αγροτικά μειονεκτική περιοχή της Θράκης. Το έργο συνίσταται στην εκπόνηση μελέτης με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής».

 MG 4618

Τέλος, ο κ. Καραμπίνης επεσήμανε ότι το Δ.Π.Θ. τιμά την Japan Tobacco International ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των καπνικών προϊόντων και τις δράσεις της για την εισαγωγή μοντέλων λειτουργίας που προάγουν τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα, την επιδίωξη της στήριξης τοπικών κοινωνιών και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής τους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, κύριος Edoardo Voletti, τόνισε: «Το Μετάλλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποτελεί μεγάλη τιμή για την JTI. Συνιστά επιβράβευση για το πρόγραμμα που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας στον Δήμο Μύκης. Επιπλέον, τιμά τη μακρόχρονη συνεργασία της JTI και των αγροτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από όπου προμηθευόμαστε υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια. Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση, καθώς και την ευρύτερη συνεισφορά μας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής επένδυσης της JTI. Πιστεύουμε ότι, για τη βιωσιμότητα του κλάδου είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα αντικειμενικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Η οικοδόμηση συνεργασιών πάνω σε αυτά τα θεμέλια μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά οφέλη και μας τιμά ιδιαίτερα η σημερινή αναγνώριση ενός τέτοιου παραδείγματος».

Ο κ. Voletti ευχαριστώντας τον κ. Πρύτανη, ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Japan Tobacco International Δυτικής Ευρώπης, κύριος Βασίλης Βωβός, δεν μπόρεσε να είναι παρών στην τελετή για να παραλάβει το Μετάλλιο λόγω απρόσμενων επαγγελματικών υποχρεώσεων, απέστειλε όμως μήνυμα, στο οποίο εκφράζοντας τις ειλικρινείς του ευχαριστίες για το Μετάλλιο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Japan Tobacco International. Ειδικά καθώς προέρχεται από έναν ακαδημαϊκό θεσμό όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ένα από τα νεότερα και πλέον δραστήρια Πανεπιστήμια της χώρας».

Καταλήγοντας, στο μήνυμά του ο κ. Βωβός, ευχαριστεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης «για την άψογη συνεργασία μας με στόχο την ανάπτυξη λύσεων για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα – πρωτογενούς τομέα της περιοχής – και τη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων».

 MG 4558

Το κείμενο του ψηφίσματος της Συγκλήτου για την απονομή του Μεταλλίου του Δ.Π.Θ. στην Japan Tobacco International:

«Η απονομή του Μεταλλίου αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι η εταιρεία Japan Tobacco International, λειτουργώντας με τρόπο χρηστό ως οικονομική μονάδα και παράγοντας πλούτο, ευμάρεια και ευημερία στους συμμετέχοντες και στους εργαζομένους σε αυτή, δεν περιορίζεται σε τούτο αλλά αντιλαμβανόμενη τον εαυτό της ως μέρος ενός αδιάσπαστου οικονομικού και κοινωνικού συνόλου, προβαίνει αφενός σε πράξεις υποστήριξης των συναλλασσόμενων με αυτήν στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι θεραπεύοντες την Θρακική γη αλλά και γενικότερα σε ενέργειες που προάγουν τα γράμματα και τον πολιτισμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ