ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η «Ημέρα Καλής Πράξης» από τους εθελοντές της Κωτσόβολος

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η «Ημέρα Καλής Πράξης» από τους εθελοντές της Κωτσόβολος
Εθελοντές από Υποστηρικτικά Κέντρα Κωτσόβολος (κεντρικά γραφεία της Κωτσόβολος)

Για 5η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Καλής Πράξης» της Κωτσόβολος, η μεγαλύτερη ενέργεια εθελοντισμού της εταιρείας. Πιστοί στην προσφορά στο συνάνθρωπο, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανταποκρίθηκαν στο ετήσιο κάλεσμα, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να σημειώνει σημαντική αύξηση πανελλαδικά. 

Συνολικά, συμμετείχαν 1.161 εθελοντές, που δημιούργησαν 63 ομάδες από τα καταστήματα, τα υποστηρικτικά γραφεία, τις κεντρικές αποθήκες και το κέντρο διανομής και επισκευών της εταιρείας, υλοποιώντας 53 «πράξεις» μέσα σε μία ημέρα σε όλη την Ελλάδα!

Όλοι οι εθελοντές της Κωτσόβολος οργανώθηκαν και ανέλαβαν την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Ενδεικτικά, μερικές από τις 53 δράσεις είναι οι εξής:

• Οι εθελοντές των τριών καταστημάτων που βρίσκονται στα Σεπόλια, τους Αγίους Αναργύρους και το Ίλιον υποστήριξαν την Ιερά Αδελφότητα Αγίας Τριάδος με την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και καθαριότητας.

Photo 2 copy

(Εθελοντές καταστημάτων Κωτσόβολος Σεπόλια – Ίλιον – Α. Ανάργυροι)

• Η ομάδα του καταστήματος που βρίσκεται στο Χαϊδάρι επισκέφτηκε το Χριστοδούλειο ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και ανέλαβε να ετοιμάσει μία γιορτή με animateur και κεράσματα για τα μικρά παιδιά.

Photo 3

(Εθελοντές καταστήματος Κωτσόβολος Χαϊδαρίου)

• Το κατάστημα των Βριλησσίων επέλεξε να πάει στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα. Η ενέργεια είχε να κάνει με προσφορά εργασίας στους χώρους του κέντρου, καθώς και με προσφορά φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και τροφών για τα ζώα που περιθάλπονται στις εγκαταστάσεις.

Photo 4

(Εθελοντές καταστήματος Κωτσόβολος Βριλησσίων)

• Οι εθελοντές του καταστήματος των Μουδανιών, παρά τη δυσκολία του καιρού, συγκεντρωθήκαν μαζί με το ΚΔΑΠ Πορταριάς και καλλώπισαν την παραλία των Μουδανιών.

Photo 5

(Εθελοντές καταστήματος Κωτσόβολος Μουδανιών)

• Η ομάδα από το κέντρο διανομής της εταιρείας που στεγάζεται στη Μαγούλα επισκέφτηκε το Φιλανθρωπικό Σωματείο - Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Παιδιού & Οικογένειας – «Η ΦΙΛΙΚΗ ΦΩΛΙΑ», και συνέβαλλε στη δημιουργία μίας αίθουσας κινηματογράφου και ψυχαγωγίας για τα παιδιά που φιλοξενεί το κέντρο. Τους εθελοντές υποδέχθηκαν 60 παιδιά διαφόρων ηλικιών, με τεράστιο χαμόγελο και ζεστασιά, για μία ημέρα γεμάτη ψυχαγωγία και καλή διάθεση.

Photo 6

(Εθελοντές Κεντρικών Αποθηκών Κωτσόβολος Μαγούλας)

Τέλος, οι εθελοντές από τα υποστηρικτικά κέντρα (κεντρικά γραφεία της Κωτσόβολος) ανέλαβαν την ανακαίνιση και αναβάθμιση της Εστίας Προσφύγων - Μονάδα Υποδοχής και Φιλοξενίας Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο που λειτουργεί η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΑΡΣΙΣ στο κέντρο της Αθήνας. Οι 64 εθελοντές συνέβαλαν στην κάλυψη διαφόρων αναγκών του χώρου φιλοξενίας, παρέχοντας προσωπική εργασία σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως βάψιμο και διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τοποθέτηση πέργκολας, κατασκευή επίπλων, καθώς και οργάνωση του χώρου της αποθήκης, ενώ προσφέρθηκαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και μαγειρικά σκεύη. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι πέρασαν ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά, καθώς είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί τους με δημιουργική απασχόληση, προσφέροντάς τους μία όμορφη και ευχάριστη εμπειρία.

Ο θεσμός της «Ημέρας Καλής Πράξης» αποτελεί για την Κωτσόβολος τη μετουσίωση της φιλοσοφίας της, να βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και να βελτιώνει την καθημερινότητά του. Για το λόγο αυτό, πέρα από την «Ημέρα Καλής Πράξης», έχει θεσπίσει ακόμη δύο πρωτοποριακά προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το KODE, μία πρωτοποριακή e-learning πλατφόρμα εκμάθησης κώδικα στα Ελληνικά, και το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», που στόχο έχει να κινητοποιήσει τους πολίτες να προσφέρουν συσκευές που δεν χρειάζονται σε ένα σπίτι που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει υλοποιήσει πάνω από 70 δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα, προσφέροντας ενεργά στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται το δίκτυο των καταστημάτων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ