ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ελαφρά άνοδος στα έσοδα κατά το α' τρίμηνο του 2017

ΟΠΑΠ: Ελαφρά άνοδος στα έσοδα κατά το α' τρίμηνο του 2017

Μικρή αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2017, κυρίως όσον αφορά τα καθαρά έσοδα με παιχνίδια όπως το Τζόκερ και το Σκρατς να κάνουν τη διαφορά.

Οι μικτές εισπράξεις από παιχνίδια ανήλθαν στα 1,058 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) στο α’ τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 5,3% σε 358,9 εκατ. ευρώ έναντι 340,7 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2016. Τα Αριθμολαχεία και το Σκρατς υπεραπόδοσαν σημαντικά έναντι του αθλητικού στοιχηματισμού που κινήθηκε χαμηλότερα έναντι της περσινής χρονιάς. Τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 148,3 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου μεγέθους το α’ τρίμηνο του 2016, προσαρμοσμένου για την αύξηση της συμμετοχής επί του GGR.

Σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα μεγέθη, τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια μειώθηκαν κατά 3,6%.Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 78,5 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2017, μειωμένα κατά 0,4% έναντι του προσαρμοσμένου για την αύξηση της εισφοράς επί του GGR EBITDA α’ τριμήνου 2016 στα 78,8 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη του α’ τριμήνου 2017 επιβαρύνθηκαν από την απεργία των πρακτόρων καθώς και τα έξοδα ανάπτυξης που σχετίζονται τόσο με τα VLTs όσο και με την υλοποίηση των νέων έργων.

Σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα μεγέθη, το EBITDA α’ τριμήνου 2017 μειώθηκε κατά 15,6% έναντι της περσινής χρονιάς.Τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου 2017 ανήλθαν σε 39 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 8,7% έναντι των προσαρμοσμένων για την αύξηση της εισφοράς επί του GGR καθαρών κερδών α’τριμήνου 2016 ύψους 42,8 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα μεγέθη, τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου 2017 μειώθηκαν κατά 26,1% έναντι της περσινής χρονιάς.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ.Damian Cope, ανέφερε:

Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων. Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μαςπροτεραιοτήτων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειώντων πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο. Για το υπόλοιπο του 2017, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ