ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Galaxy S8 είναι το κορυφαίο smartphone που κυκλοφορεί

Το Galaxy S8 είναι το κορυφαίο smartphone που κυκλοφορεί

To Galaxy S8 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Samsung καθώς έπρεπε να παρουσιάσει μία συσκευή που θα έπρεπε πολύ απλά να είναι κορυφαία. Έχοντας χρησιμοποιήσει το Galaxy S8+ (πρόκειται για τη «μεγάλη» έκδοση των 6,2 ιντσών) μπορώ να πω ότι ο στόχος μάλλον επετεύχθη καθώς πλέον ο πήχυς για τους ανταγωνιστές της Samsung έχει τοποθετηθεί πολύ υψηλά. Και ο βασικός λόγος είναι ο εντυπωσιακός σχεδιασμός που κάνει τη συσκευή να είναι εξαιρετικά πρακτική.

Το σημείο στο οποίο διαφοροποιείται το Galaxy S8+ σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η οθόνη. Κυρτή και από τις δύο πλευρές και χωρίς το κεντρικό πλήκτρο που αποτελεί -ή μάλλον πιο σωστά αποτελούσε- βασικό χαρακτηριστικό των συσκευών της Samsung. Οι μηχανικοί του κορεατικού κολοσσού έκαναν εξαιρετική δουλειά και το αποτέλεσμα είναι μία οθόνη χωρίς περιθώρια με τη διαγώνιο να φθάνει στις 6,2 ίντσες αλλά εσύ να νομίζεις ότι είναι 5,5 ίντσες. Η διαφορά είναι εντυπωσιακή στην αναπαραγωγή video, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρει κανείς ότι έμφαση έχει δοθεί και στον ήχο χάρη στα ειδικά ρυθμισμένα ακουστικά από την AΚG. Σημειωτέον πως στο S8+ υπάρχει η κλασική υποδοχή των 3,5mm για τα ακουστικά, για όσους αναρωτιούνται.

Ο κυρτός σχεδιασμός έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι πιάνεις καλύτερα τη συσκευή στο χέρι σου, ενώ επιπλέον η συσκευή είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη. Η αντοχή της μπαταρίας είναι εξαιρετική σε σημείο που δεν θα χρειαστεί να φορτίσετε εντός της ημέρας το Galaxy S8 ή S8+.

Από πλευράς επιδόσεων, είναι μάλλον δύσκολο να περίμενε κανείς ότι μία συσκευή που κοστίζει 829 ή 929 ευρώ δεν θα είχε και κορυφαίες επιδόσεις. Με 4 GB μνήμη και 64 MB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο (συν τη θύρα για microSD) καθώς και 8πύρηνο επεξεργαστή στα 2,3 GHz, η υπολογιστική ισχύς είναι αντίστοιχη με ενός φορητού υπολογιστή. Το S8+ δεν κόλλησε και γενικότερα δεν είχε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την χρήση εφαρμογών ή το Διαδίκτυο.

H κάμερα είναι ένας τομέας στον οποίο το S8 δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει. Η κάμερα έχει ανάλυση 12 megapixels αλλά επειδή έχουμε ξεπεράσει πλέον την εποχή που η ποιότητα της κάμερας μετριόταν αποκλειστικά με τα megapixels, μπορώ να πω ότι το S8+ σου επιτρέπει να τραβάς κορυφαίες φωτογραφίες. Ακόμη και αν η φωτογραφία δεν είναι το δυνατό σου σημείο.

Τελευταίο -αλλά πολύ σημαντικό- θέμα είναι αυτό της ασφάλειας. Το Galaxy S8+ είναι ένα smartphone με 4 τρόπους προστασίας: ΡΙΝ, δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου και αναγνώριση ίριδας. Η τελευταία περίπτωση αφορά κυρίως τις πληρωμές, αλλά είναι μία ενδιαφέρουσα προσθήκη. Η αναγνώριση προσώπου είναι κάτι που είχαμε δει στα Windows Mobile αλλά προσωπικά μου αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη καθώς το μόνο που κάνεις είναι να κοιτάς το κινητό σου και να ανοίγει. Με αποτέλεσμα να εντυπωσιάζονται όλοι οι γύρω σου. Γιατί σε κάθε περίπτωση, το Galaxy S8 είναι ένα εντυπωσιακό κινητό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ