ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς μία κάψουλα Nespresso έγινε ποδήλατο

Πώς μία κάψουλα Nespresso έγινε ποδήλατο

Η προσφορά μίας κούπας καφέ με θετικό «αποτύπωμα» στην κοινωνία και το περιβάλλον αποτελεί δέσμευση της Nespresso και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει την προμήθεια και καλλιέργεια του καφέ έως την ανακύκλωση των καψουλών Nespresso, στόχος της εταιρείας είναι έως το 2020 κάθε κούπα καφέ Nespresso να είναι μία «θετική» κούπα.

Βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι η ανακύκλωση καψουλών Nespresso. Στο πρόγραμμα ήδη συμμετέχουν 39 χώρες, ενώ η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει την δυνατότητα για τη συλλογή χρησιμοποιημένων καψουλών αλουμινίου στο 100% σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται, αυξάνοντας επιπλέον την ανακύκλωση στις περιοχές αυτές.

Το αλουμίνιο ως βασικό υλικό της κάψουλας, έχει επιλεγεί, καθώς εγγυάται τη φρεσκάδα των αρωμάτων και των πλούσιων γεύσεων των Εκλεκτών Ποικιλιών της Nespresso. Ακόμα, σφραγίζει προσεκτικά τον καφέ και τον προστατεύει από τα στοιχεία του εξωτερικού περιβάλλοντος που θα μπορούσαν να τον αλλοιώσουν. Συγχρόνως, το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλώνεται συνεχώς, χωρίς να χάνει την ποιότητά και τις ιδιότητες του.

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανακύκλωση, έχουν τοποθετηθεί μονάδες συλλογής (ειδικοί κάδοι) στις Nespresso Boutiques και σε συνεργαζόμενα καταστήματα διανομής της εταιρίας Κωτσόβολος, όπου οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέφουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλές τους. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί κάδοι βρίσκονται πλέον σε 18 σημεία σε όλη την Ελλάδα, αριθμός που έχει υπερτριπλασιαστεί συγκριτικά με το 2016.

Nespresso Picture 2

Οι προς ανακύκλωση κάψουλες όταν συγκεντρωθούν, μεταφέρονται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ). Εκεί, η ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών, διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο, το οποίο στη συνέχεια ανακυκλώνεται με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον από την ΕΛΒΑΛ για την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου.

Nespresso Picture 3

Η Nespresso, θέλοντας να επισημάνει το αέναο ταξίδι της κάψουλας αλλά και να κινητροδοτήσει μέλη του Nespresso Club να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, διοργάνωσε ένα διαγωνισμό, όπου ένας τυχερός κέρδισε ένα συλλεκτικό ποδήλατο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, το Nespresso Re-cycle.

Το ποδήλατο κατασκευάστηκε από την ελληνική start-up εταιρεία, Velo-Lab, η οποία έχει διακριθεί για την καινοτομία και το design των μοντέλων της παγκοσμίως.

Nespresso Picture 4

Για τη δημιουργία του σχεδίου στο σκελετό του ποδηλάτου, ένωσαν τις δυνάμεις τους οι εργαζόμενοι της Nespresso και ο εικαστικός, Φίλιππος Θεοδωρίδης. Μέσα από συζητήσεις με τους εργαζόμενους της Nespresso πάνω στις αξίες του brand, ο καλλιτέχνης απεικόνισε το αέναο ταξίδι της κάψουλας, δημιουργώντας ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Nespresso Picture 5

Στο πλαίσιο της ενέργειας, δημιουργήθηκαν δύο ακόμα ποδήλατα, Nespresso Re-cycle, τα οποία θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στη Nespresso Boutique στην Κηφισιά (Λεβίδου 11), με σκοπό να συνοδεύσουν τις βόλτες των μελών της στην περιοχή και να τους εμπνέουν πάντα για το καλύτερο.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Nespresso στο:

https://www.nespresso.com/gr/el/how-to-recycle-coffee-capsules

ΔΗΜΟΦΙΛΗ