ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒ: Πρωτοβουλίες για τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΣΕΒ: Πρωτοβουλίες για τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των αναγκών και την ανάπτυξη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων αναλαμβάνει ο ΣΕΒ με την τεχνική υποστήριξη της Ernst & Young (EY).

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ θα συνεργαστεί με την EY για τον εντοπισμό των σημαντικότερων προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την ανάδειξη των βέλτιστων λύσεων, με στόχο την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών τους.

Η μελέτη θα εξετάσει βασικά προβλήματα του κλάδου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως ο κατακερματισμός της ελληνικής αγοράς, η κυριαρχία των πολύ μικρών επιχειρήσεων, η χαμηλή παραγωγικότητα και η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Επισημαίνεται, ακόμη, η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο με μετρήσιμους στόχους και παρεμβάσεις απέναντι στα προβλήματα που συνδέονται με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως η υπερφορολόγηση, η γραφειοκρατία και το κόστος ρυθμιστικής συμμόρφωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αναλυτική παρουσίαση των ευρημάτων της μελέτης θα γίνει το Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει συνέδριο του ΣΕΒ για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις στις 21 και 22 Νοεμβρίου. Στόχος είναι η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία, των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν και των προϋποθέσεων για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ