ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cranberry: Μια υπερτροφή στη «μάχη» κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού

Cranberry: Μια υπερτροφή στη «μάχη» κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, η γνωστή σε όλους μας ουρολοίμωξη.

Πρόκειται για μια λοίμωξη που προκαλείται από παθογόνους μικροοργανισμούς και η οποία εμφανίζεται πιο συχνά στον γυναικείο πληθυσμό.

Την αποκαλούν «μάστιγα» του καλοκαιριού και όχι άδικα αφού, κατά τη διάρκεια των μηνών που διανύουμε, τα ποσοστά εμφάνισης της ουρολοίμωξης αυξάνονται ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Οι ακατάλληλες παραλίες, οι πισίνες, οι κοινόχρηστες τουαλέτες, η αφυδάτωση και η έλλειψη σωστής προσωπικής υγιεινής είναι μερικοί από αυτούς.

Πώς μπορεί, λοιπόν, να προστατευτεί κάποιος από την ουρολοίμωξη και την ίδια ώρα να αντιληφθεί εγκαίρως τα συμπτώματά της; Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για την να αντιμετωπίσουμε τις ουρολοιμώξεις;

Μια υπερτροφή στη «μάχη» κατά της ουρολοίμωξης

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν φυσικούς τρόπους για την πρόληψη ή τη θεραπεία των επανεμφανιζόμενων ουρολοιμώξεων και όπως όλα δείχνουν, σημειώνουν πρόοδο.

Στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει -ξανά- οι υπερτροφές και συγκεκριμένα το Cranberry.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» στην πρόληψη της ουρολοίμωξης. Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάποια καινούρια «ανακάλυψη» αφού η ιστορία έχει δείξει πως οι πρόγονοί μας είχαν εντοπίσει πρώτοι τις θεραπευτικές ιδιότητες του Cranberry και το χρησιμοποιούσαν για τον ίδιο σκοπό: Τις διαταραχές της ουροδόχου κύστης.

ΣΦ

Αποκαλύπτοντας τα «μυστικά» του Cranberry

Σήμερα, χάρη στην επιστήμη, έχουμε πραγματικές ενδείξεις ότι το Cranberry μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης ουρολοιμώξεων ή το βακτηριακό πληθυσμό στα ούρα. Πράγματι, τα περισσότερα στοιχεία που διαθέτουμε, συνηγορούν υπέρ της προληπτικής δράσης του φυτού, όσον αφορά στη φυσική αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο το χρησιμοποιούν ως ρόφημα ή κανονική τροφή αλλά και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το SUPERFOODS® CRANBERRY 5000, ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής από Cranberry αυστηρών προδιαγραφών, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του ουροποιητικού συστήματος καθώς και στην ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού, χάρη στη μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχει.

σφ1

Τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Τα σημάδια της ουρολοίμωξης ίσως δεν γίνουν αντιληπτά από την αρχή, ωστόσο, αν παρατηρήσετε κάποια από τα παρακάτω, καλό είναι να απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί το κοιλιακό άλγος, η αίσθηση καψίματος και ο πόνος στα γεννητικά όργανα.

Η καλή προσωπική υγιεινή και η κατανάλωση άφθονων υγρών καθώς και φυτικών σκευασμάτων, όπως το SUPERFOODS® CRANBERRY 5000, μπορούν να περιορίσουν ή να εξαλείψουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρολοίμωξης κατά τη διάρκεια του Καλοκαιρού.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας από τη στιγμή που παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω ανησυχητικά συμπτώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ