ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαγωνισμός στο Δημόσιο για νεοφυείς επιχειρήσεις

Διαγωνισμός στο Δημόσιο για νεοφυείς επιχειρήσεις
Πολίτες περιμένουν στην ουρά EUROKINISSI

Το Δημόσιο θα αναζητήσει καινοτόμες ιδέες για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του σε startups.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός ώστε να αναζητηθούν οι καλύτερες καινοτόμες ιδέες που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία του Δημοσίου.

Όπως δήλωσε, σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναδάκης θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για μαζικές, πρακτικές εφαρμογές από νεοφυείς επιχειρήσεις, κάτι που θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτό το τμήμα του ιδιωτικού τομέα να αναπτυχθεί.

"Τις επόμενες ημέρες έχουμε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για νεοφυείς επιχειρήσεις, για επιχειρήσεις που θα αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση και θα είναι άμεσες, εφαρμόσιμες, μαζικές, δηλαδή θα αφορούν πολύ κόσμο για να δώσουμε τη δυνατότητα και σε ένα νέο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα, καινοτόμου, πρωτοποριακού, να μπει σε αυτό το χώρο, να μας δώσει ιδέες, να μας δώσει πρακτικές εφαρμογές και εμείς να του δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί. Νομίζω ότι σε λίγους μήνες θα είμαστε σε θέση να έχουμε προχωρήσει πάρα πολλά πράγματα και έχουμε και μία σειρά από άλλα. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα κάθε μέρα θα μπορούμε να δίνουμε και από ένα καλό νέο."

Θα τεθεί, όπως είπε, άμεσα σε λειτουργία αναβαθμισμένο το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, δηλαδή η δυνατότητα μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο πολίτης να εξυπηρετεί μία σειρά από ανάγκες με το Δημόσιο.

Επίσης θα διασυνδεθεί η βάση δεδομένων πιστοποιητικών γέννησης με το υπουργείο Παιδείας.Έτσι, θα μειωθεί η έκδοση 1,5 εκατομμυρίου πιστοποιητικών γέννησης, που προκαλούν απίστευτο οικονομικό κόστος,ενώ το υπουργείο Παιδείας θα μπορεί να κάνει καλύτερο προγραμματισμό για τις ανάγκες του με βάση τις καταγεγραμμένες γεννήσεις.

Ο κ. Βερναδάκης είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σπαταληθεί πόροι για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με μηδενικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για παθογένεια του πολιτικού συστήματος σημείωσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ