ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 60,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2017

ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 60,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2017
EUROKINISSI

Ετήσια αύξηση 1,4% κατέγραψαν στο πρώτο εξάμηνο του 2017 τα έσοδα του ΟΠΑΠ, διαμορφούμενα στα 688,5 εκατ. ευρώ έναντι 678,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού διαμορφώθηκαν σε 60,9 εκατ. ευρώ από 85,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 130,7 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόπ δήλωσε: «Η απόδοση του ΟΠΑΠ σε λειτουργικό επίπεδο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 παρέμεινε ισχυρή, με τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) να παρουσιάζουν ελαφριά μόνο κάμψη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά την απουσία σημαντικών αθλητικών γεγονότων και τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, οι οποίες συνεχίζουν να επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συνολική απόδοση του ΟΠΑΠ είναι αξιοσημείωτη.

»Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό, με γνώμονα το μακροπρόθεσμο όφελος του ΟΠΑΠ και των πελατών μας. Επεκτείνουμε και βελτιώνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και είμαστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των νέων Virtual παιχνιδιών μας και των παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Επίσης, έχουμε ξεκινήσει την εισαγωγή των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) στο δίκτυό μας.

»Ο εκτενής σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του Οράματος 2020 προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες της ομάδας του ΟΠΑΠ ως προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων μας. Παρότι έχουν να γίνουν ακόμη πολλά στο δεύτερο εξάμηνο, το τρίτο τρίμηνο ξεκίνησε ενθαρρυντικά και παραμένουμε θετικοί στις προοπτικές ανάπτυξης του ΟΠΑΠ για το υπόλοιπο του 2017 και πέρα από αυτό»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ