ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Άμεσα οι ενέργειες κατά της επιβολής του τέλους των 5 λεπτών

ΟΠΑΠ: Άμεσα οι ενέργειες κατά της επιβολής του τέλους των 5 λεπτών
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διατεθειμένος να προασπίσει τα κατοχυρωμένα δικαιώματά του σε κάθε επίπεδο είναι ο ΟΠΑΠ όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καμίλ Ζίγκλερ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2015 του ΟΠΑΠ ο κ. Ζίγκλερ ανέφερε ότι το τρίτο τρίμηνο 2015 χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς συνθήκες, μέσα σε ένα δύσκολο μακροοικονομικά εγχώριο περιβάλλον, ενώ τον Ιούλιο 2015 η καταναλωτική δαπάνη κατακρημνίστηκε.

Ωστόσο, οι προσπάθειές για διασφάλιση ομαλής επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και η σταδιακή εξομάλυνση του κλίματος που ακολούθησε, οδήγησαν σε ανάκαμψη στο υπόλοιπο του τριμήνου. Συνολικά, ο ΟΠΑΠ πέτυχε να περιορίσει την πτώση σε επίπεδο EBITDA σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ σε επίπεδο 9μηνου οι επιδόσεις συνολικά παρέμειναν θετικές.

«Ενώ το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, αναποτελεσματικές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς του πλαισίου λειτουργίας μας, φέρνουν την εταιρεία αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Ως εκ τούτου, παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στην προάσπιση όλων των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας σε κάθε επίπεδο» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα σε ανακοίνωση του Οργανισμού σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και δικαιολογημένων συμφερόντων της, ενώ όλες οι απαραίτητες σχετικές ενέργειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Στις 20 Νοεμβρίου 2015, η κυβέρνηση επέβαλε ειδικό τέλος 0,05 ευρώ ανά στήλη κάθε παιχνιδιού της ΟΠΑΠ ΑΕ και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νόμος προβλέπει ότι τεχνικά το ειδικό τέλος βαρύνει τον παίκτη και αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο απευθείας από την εταιρεία. Το μέτρο, εφόσον υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές προσαρμογές, προβλέπεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε στο 9μηνο έσοδα αυξημένα κατά 2,7% σε ετήσια βάση, στα 3,061 δισ. ευρώ, κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, (EBITDA) ενισχυμένα κατά 14,4%, στα 273,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 159,1 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ