ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνέδριο Crowd Dialog EU 17 - Το crowdfunding ως νέα μορφή εναλλακτικής μορφής χρηματοδότησης

Συνέδριο Crowd Dialog EU 17 - Το crowdfunding ως νέα μορφή εναλλακτικής μορφής χρηματοδότησης

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοξενούν, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Συνέδριο Crowd Dialog Europe 17 ( www.crowddialog.eu ). 

Αύριο 21 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 π.μ. στο Μέγαρο Μουσικής, 450 εκπρόσωποι από 28 κράτη – μέλη της Ευρώπης -συμπεριλαμβανομένων προσώπων από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και τον πολιτικό χώρο- θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν τα επιμέρους ζητήματα σχετικά με τη συμμετοχική χρηματοδότηση (Crowd Funding).

Oι τρεις άξονες του Crowd Dialog

Τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί το Συνέδριο στην Αθήνα αφορούν:

- στο Crowd Funding ως ένας σημαντικός τρόπος εύρεσης οικονομικών πόρων χρηματοδότησης.

- στην αναζήτηση ενός ολοκληρωμένου μοντέλου στην αγορά εργασίας Crowd Sourcing.

- στην ενίσχυση της καινοτομίας από ένα πλήθος διαφορετικών ανθρώπων και την εφαρμογή του πλαισίου που θα αξιοποιεί νέες ευκαιρίες για καινοτομίες σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους (Crowd Innovation).

Η πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα act4Greece, μία πρωτοβουλία Crowd Funding μεγάλης κλίμακας. To act4Greece είναι μία online πλατφόρμα ( www.act4greece.gr ) που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το πλήθος – από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφoράς, όπως το Ιδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ιδρυμα Λάτση, το Ιδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Τo Act4Greece έχει σημαντική ανταπόκριση από το πλήθος, καθώς από το 2016 υλοποιούνται δράσεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο. Η προσπάθεια συνεχίζεται, με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στα παρακάτω:

  • «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους».
  • YouGoCulture: διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων στην Ελλάδα.
  • Στήριξη αθλητών για τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.o Δημιουργία 20 ποιοτικών δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία της Ελλάδας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ