ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μιλήσαμε με την τεχνικό πεδίου που εξυπηρετεί ένα ολόκληρο χωριό

Μιλήσαμε με την τεχνικό πεδίου που εξυπηρετεί ένα ολόκληρο χωριό

Όλα τα επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες τους, ωστόσο, ορισμένα είναι περισσότερο απαιτητικά και ίσως λιγότερο συνηθισμένα, ειδικότερα όταν εκτελούνται από γυναίκες που διαπρέπουν σε άκρως «ανδροκρατούμενους» τομείς. 

Όταν, λοιπόν, πριν από μερικές ημέρες είδαμε το νέο βίντεο της COSMOTE με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα τεχνικό πεδίου, δεν μπορούσαμε παρά να μπούμε στον πειρασμό να την εντοπίσουμε και να μιλήσουμε μαζί της για να μάθουμε τα «μυστικά» του επαγγέλματός της και κυρίως, το πώς καταφέρνει να πηγαίνει κόντρα στα στερεότυπα και να πετυχαίνει.

Πώς μια γυναίκα κατορθώνει να εξυπηρετεί τους συνδρομητές μιας επαρχιακής περιοχής της Θεσσαλονίκης, μέσα από έναν απαιτητικό επαγγελματικό ρόλο και κυρίως, πόσο εύκολο είναι να «σπάει» τους κανόνες και να εξελίσσεται επαγγελματικά σε έναν ομολογουμένως ανδροκρατούμενο χώρο;

Εμείς βρήκαμε την Κωνσταντία Μποϊκλή και της ζητήσαμε να ρίξει «φως» σε μερικά «φλέγοντα» ερωτήματα και εκείνη, με ευχαρίστηση δέχθηκε να μας μιλήσει.

Η πρώτη μας ερώτηση αφορούσε στο κομμάτι της αντιμετώπισης. Μπορεί να βρισκόμαστε εν έτει 2017, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αρκετοί άνθρωποι δεν εκπλήσσονται όταν βλέπουν μια γυναίκα να ασκεί με αγάπη ένα παραδοσιακά «αντρικό» επάγγελμα. Η τεχνικός πεδίου επιβεβαίωσε τις υποψίες μας.

Όπως μας είπε η Κωνσταντία, αρχικά οι κάτοικοι της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται την κοιτούσαν γεμάτοι έκπληξη, την προέτρεπαν να κατέβει από τους στύλους και τους πυλώνες ενώ εργαζόταν. Άλλες φορές πάλι την αντιμετώπιζαν με καχυποψία, έχοντας συνηθίσει να βλέπουν άνδρες τεχνικούς.

Πώς, λοιπόν, κατάφερε να αντιμετωπίσει το σημαντικό αυτό ζήτημα και τελικά, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων;

Για την Κωνσταντία το «μυστικό» βρίσκεται στο χαμόγελό της και κυρίως την προσωπική επαφή με τους συνδρομητές. Έτσι κατάφερε να «κερδίσει» την εμπιστοσύνη των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεται καθημερινά.

one1

Τι συμβαίνει, όμως, σήμερα; Πώς είναι η ζωή της ως τεχνικός πεδίου στην ελληνική επαρχία;

Όταν της θέσαμε το παραπάνω ερώτημα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε μαζί της, ακούσαμε τη φωνή της να «χρωματίζεται», να γεμίζει αισιοδοξία. Γιατί; Όπως μας εξήγησε, σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής στην οποία ζει και εργάζεται την αναγνωρίζουν στον δρόμο, τη χαιρετούν με χαρά και την αναζητούν κάθε φορά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

«Εσύ, πώς τους αντιμετωπίζεις;» τη ρωτήσαμε στη συνέχεια, για να μας αποκαλύψει ότι πλέον, έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση με τον καθέναν και μπορεί να τους φροντίζει καλύτερα, πολύ απλά επειδή τους γνωρίζει καλύτερα. Άλλωστε, είναι αλήθεια πως χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη κάποιου, ειδικότερα όταν έχει να κάνει με ένα τόσο απαιτητικό επάγγελμα.