ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Victor Crespo (CEO JTI): Πρόθεσή μας να γίνουμε ένας αξιόπιστος και σταθερός επενδυτής στην Ελλάδα

Χρήστος Γαβαλάς Χρήστος Γαβαλάς - CNN Greece

Η JTI αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ξένης επένδυσης στην Ελλάδα, με την πρόσφατη εξαγορά και την επένδυση στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη να αποδεικνύει ότι η κορυφαία, διεθνής εταιρεία καπνικών προϊόντων - που βρίσκεται στην Ελλάδα περισσότερα από 40 χρόνια και διανέμει παγκοσμίως γνωστές μάρκες, όπως το Winston και το Came l - εξακολουθεί να δείχνει την εμπιστοσύνη της στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, Victor Crespo, μίλησε στο CNN Greece για τα σχέδια της εταιρείας στην Ελλάδα και φυσικά, για την επένδυση στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ η οποία «αγγίζει» τα 30 εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας πως πρόθεση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας καπνού στην ελληνική αγορά, είναι να γίνει «ένας αξιόπιστος και σταθερός επενδυτής στην Ελλάδα».

Για τον ίδιο τον κ. Crespo, η επένδυση στη ΣΕΚΑΠ, αποδεικνύει ότι μεγάλες πολυεθνικές, όπως η JTI, δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και βλέπουν σημαντική προοπτική στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αυτή η κίνηση «δείχνει την αφοσίωση που έχει η JTI στην Ελλάδα και την οικονομία της χώρας», υπογραμμίζοντας δε το γεγονός πως η επένδυση στη ΣΕΚΑΠ, έγινε στην περιοχή της Θράκης, η οποία είναι και μία από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Επενδύοντας, λοιπόν, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στη ΣΕΚΑΠ, την αύξηση δυνατοτήτων παράγωγης του εργοστασίου και φυσικά, την εργασιακή ανάπτυξη των ανθρώπων της, η JTI εμφανίζεται αισιόδοξη για την επένδυση της στην Ελλάδα, δείχνοντας μάλιστα μεγάλη εμπιστοσύνη στα ελληνικά προϊόντα καπνού. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και θα ακούσετε όλα όσα μοιράστηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, Victor Crespo, στο CNN Greece.