ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταματόπουλος στο CNN Greece: Στόχος να ενισχυθούν οι εξαγωγές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Στο στούντιο του CNN Greece βρέθηκε ο Chief Executive Officer της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων (πρώην ΟΑΕΠ), Γρηγόρης Σταματόπουλος για να συζητήσουμε για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού και το πως μπορούν να ενισχυθούν οι ελληνικές εξαγωγές και η εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως σημείωσε και ο κ. Σταματόπουλος, πρόκειται για τον αναπτυξιακό βραχίονα του κράτους για τις ελληνικές εξαγωγές και την εξωστρέφεια, ο οποίος αυτή τη στιγμή υλοποιεί ένα πλάνο μεταρρύθμισης, ώστε να μπορέσει γρήγορα αλλά σταθερά, το φθινόπωρο να παρουσιάσει τους τρεις πυλώνες για τις εξαγωγές.

«Τον πυλώνα της ασφάλισης πιστώσεων και δύο νέους πυλώνες, τον πυλώνα των εγγυήσεων και τον πυλώνα ουσιαστικά της χρηματοδότησης».

Όπως ανέφερε, στρατηγικός στόχος οργανισμού είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να εξάγουν γιατί δεν μπορούν να βρουν ένα τρόπο χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

«Θα είμαστε εκεί για να τις στηρίξουμε στις τράπεζες. Συνεργαζόμαστε με τις τράπεζες στενά και το φθινόπωρο θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τον πυλώνα των εγγυήσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε και εμείς με τη δική μας προσπάθεια τις εξαγωγές, την εξωστρέφεια».

Παράλληλα, τόνισε πως η λογική που ακολουθεί η Export Credit Greece είναι αυτή του «Follow the exporter»:

«Προσπαθούμε να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη έχει ένας εξαγωγέας ή ένας οποίος είναι εν δυνάμει εξαγωγέας, να βοηθήσουμε να καταλάβει ότι είμαστε εκεί δίπλα του, να τον στηρίξουμε, να μην φοβηθεί να εξάγει και με τα δικά μας τα προϊόντα, είτε είναι η ασφάλιση πιστώσεων είναι χρηματοδότηση, είτε είναι εγγύηση να μπορεί με ασφάλεια να μπει στο εξωτερικό. Άρα δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μέρος το οποίο ουσιαστικά θέλουμε να διαφοροποιηθούμε. Καλύπτουμε όλο το κομμάτι το εξαγωγικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ