ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής στο CNN Greece: Η Ελλάδα έπειτα από χρόνια έχει πολλούς λόγους να είναι περήφανη

Ρομίνα Νικηφόρου Ρομίνα Νικηφόρου - CNN Greece

Αισιοδοξία για πορεία του επιχειρείν στη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής, μιλώντας στο CNN Greece κατά το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φουρλής «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα έχει πολλούς λόγους να είναι περήφανη. Και να είναι περήφανη και για πρωτιές και στον επιχειρηματικό χώρο και τον οικονομικό τομέα».

Παράλληλα η ανάπτυξη της χώρας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, επεσήμανε, με όλα αυτά να δίνουν την αισιοδοξία σε όσους επιχειρούν στην Ελλάδα ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα.

«Ήδη βλέπουμε και στις επιδόσεις των επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο, τα πράγματα να πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» εξήγησε.

Ο επικεφαλής του Ομίλου Fourlis, επεσήμανε ότι υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για καινοτομία και η ζήτηση είναι μεγάλη για ανθρώπους με ειδικότητες. «Ελπίζουμε να καλυφθεί από την προσφορά ταλέντου, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας, άνθρωποι με εξειδίκευση στον χώρο της πληροφορικής και άλλους εξειδικευμένους χώρους να γυρίσουν στη χώρα ή να μείνουν στη χώρα και να βοηθήσουν σε αυτή την αισιόδοξη πορεία που έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον Όμιλο Fourlis συνεχίζει την ανάπτυξή του βάσει του στρατηγικού του πλάνου. Πρόσφατα ξεκίνησε την τρίτη δραστηριότητα λιανικής -έπειτα από εκείνες του οικιακού εξοπλισμού και των αθλητικών- στον κλάδο της ευεξίας και του well being με τα καταστήματα Holland & Barrett που αναπτύσσει o Όμιλος σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. «Πιστεύουμε ότι συνάδει απόλυτα με τις ανάγκες των καιρών» τόνισε.

Επίσης σε λίγους μήνες θα μπει στο Χρηματιστήριο η εταιρεία ακινήτων του Ομίλου, Trade Estate η οποία εξειδικεύεται σε σύγχρονα retail πάρκα και σε logistic για e-comemmerce. Όσον αφορά στα καταστήματα ΙΚΕΑ, το πλάνο προβλέπει το άνοιγμα τριών μεγάλων καταστημάτων σε Πάτρα, Ηράκλειο και Ελληνικό ενώ αναμένονται καινοτόμες κινήσεις σε ό,τι αφορά την Ιntersport.

«Βλέπουμε με αρκετή αισιοδοξία τα επόμενα χρόνια» επεσήμανε ο Βασίλης Φουρλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ