ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λιάλιος στο CNN Greece: Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στις ΑΠΕ

Newsroom

Για την αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και τις προοπτικές της αγοράς τα επόμενα χρόνια μίλησε στο CNN Greece, ο Στέφανος Λιάλιος, Country Manager Greece, της CERO GENERATION, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Η Ελλάδα είναι μια φυσική αγορά στον χώρο των ΑΠΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η χώρα έχει πόρους που δεν έχει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, «τον ήλιο και τον άνεμο».

«Φιλοδοξούμε ότι η Ελλάδα στο απώτερο μέλλον θα πρωταγωνιστήσει, γιατί θα είναι σε πύλη εισόδου ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Και πρόσθεσε πως με μια ενδυνάμωση και επένδυση της χώρας στα δίκτυα και στο εξαγωγικό της κομμάτι, θα μπορεί να εξάγει ένα ακόμα προϊόν και σε πολύ υψηλές τιμές.

«Αυτό είναι η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες που έρχονται, όπως οι μπαταρίες αποθήκευσης και υδρογόνο».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η Ελλάδα θα γίνει από τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο και για αυτό το λόγο η δικιά μας εταιρεία έχει βάλει την Ελλάδα πάρα πολύ ψηλά στον χάρτη της αποτίμησης της».

Μια αγορά άνων των 20 δισεκατομμυρίων

Ερωτηθείς σχετικά με την τάξη μεγέθους που μπορεί να διαμορφωθεί η όλη αγορά, αλλά και το αποτύπωμα της εταιρείας, ο κ. Λιάλιος δήλωσε:

«Εμείς πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να διαμορφωθεί σε μια αγορά άνω των 20 δισεκατομμυρίων και οι δικές μας επενδύσεις αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω ότι είναι πάνω από 2 με 3 δις που σχεδιάζουμε να κάνουμε στην Ελλάδα σε εγκαταστάσεις ΑΠΕ, αποθήκευσης και υδρογόνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ