ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπυριδάκη (Aegean): Μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με ανανεωμένο στόλο και βιώσιμα καύσιμα

Newsroom

Η Μαρίνα Σπυριδάκη, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της AEGEAN μίλησε στο CNN Greece στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η ίδια τοποθετήθηκε αναφορικά με τον βιώσιμο τουρισμό, αλλά και την κλιματική αλλαγή την οποία χαρακτήρισε ως «κρίση», υπογραμμίζοντας πως είναι θέματα που μας αφορούν όλους, πολλώ δε μάλλον μία εταιρεία όπως η Aegean, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια σε αυτές τις κατευθύνσεις.

«Δεν μπορείς να παρέχεις ένα ποιοτικό, βιώσιμο, τουριστικό προϊόν, αν δεν μεριμνείς και δεν φροντίζεις για το περιβάλλον και την κοινωνία. Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να επενδύουμε στην ανανέωση του στόλου μας» σημείωσε η ίδια και εξήγησε πως ήδη από το 2018 η Aegean παρήγγειλε 46 καινούργια Airbus, με τα 22 από αυτά να έχουν ήδη ενταχθεί στον στόλο της. Γιατί είναι όμως αυτό σημαντικό; «Διότι μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά 15-23%, ενώ η δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζει να αυξάνεται» υπογράμμισε η κ. Σπυριδάκη, ενώ πρόσθεσε πως «ταυτόχρονα επενδύουμε στα SAF - τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα».

Η ίδια αναφέρθηκε και σε μικρότερες δράσεις της Aegean που επίσης βάζουν το «λιθαράκι» τους στη βελτίωση για τη βιωσιμότητα, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα ανακύκλωσης, η ενεργειακή εξοικονόμηση, αλλά και η μεγάλη επένδυση της εταιρείας που αφορά στη νέα τεχνική βάση. Η εν λόγω επένδυση θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της νέας τεχνικής βάσης από ηλεκτρικά πάνελ που θα είναι εγκατεστημένα στην οροφή και πέριξ αυτής.