ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Massimo Andolina (PMI) στο CNN Greece: Νέες επενδύσεις στην Ευρώπη, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Newsroom

Για τα επόμενα σχέδια και στόχους της Philip Morris International (PMI) μίλησε στο CNN Greece ο κ. Massimo Andolina, πρόεδρος της Philip Morris International για την Ευρώπη, από το 8ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Η PMI συνεχίζει την επενδυτική της παρουσία στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο και στόχο έως το 2025 τα 25 εκατ. χρηστών των προϊόντων της να διπλασιαστούν, φτάνοντας στα 50 εκατ. καταναλωτές, τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας πως η PMI, κατά τη διάρκεια της μετάβασής της που ξεκίνησε το 2017, ανέπτυξε τη δυνατότητα να μαθαίνει γρήγορα νέες ικανότητες, να φέρνει νέες λύσεις στους καταναλωτές και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος και στις ανάγκες των καταναλωτών, ώστε να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, όμως το 2017 αποφασίσαμε να μεταμορφώσουμε το εργοστάσιό μας στη χώρα ως το δεύτερο παγκοσμίως αποκλειστικά για IQOS», δήλωσε ο κ. Andolina, εξηγώντας: «Κάναμε μία επένδυση 300 εκατ. ευρώ γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα και στο δυναμικό μας εδώ αλλά και στην δέσμευσή μας με την ελληνική κοινωνία, που προχωράει πάρα πολύ καλά».

Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη βρίσκονται 10 εκατομμύρια από 25 εκατ. χρηστών του IQOS παγκοσμίως, και το 40% της αξίας μας στα Μη καπνικά προϊόντα, ανέφερε, προσθέτοντας πως η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται στην Ευρώπη η PMI είναι εξαιρετικά γρήγορη: «Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, από μία από τις αγορές μας στην Ευρώπη, για το πώς μεγεθύνεται η αξία του προϊόντος μας: Στην Ιταλία, για το α’ τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το περσινό, αναπτυχθήκαμε περισσότερο από 25%. Προφανώς, οι συνθήκες των τελευταίων 18 μηνών δεν είναι ευνοϊκές, λόγω πληθωρισμού, λόγω του πολέμου, λόγω αναταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα κά. Όμως εμείς συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ευρώπη και ο στόχος μας είναι στην πραγματικότητα να διπλασιάσουμε τον αριθμό των χρηστών μας, ώστε να έχουμε 50 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν σταματήσει το κάπνισμα, μέχρι το 2025. Είμαι αισιόδοξος ότι θα εργαστούμε και θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο».

«Η μετάβασή μας είναι ένα ταξίδι που δεν έχει τελικό στόχο, διότι η κατανάλωση αλλάζει, η επιστήμη εξελίσσεται, το ίδιο και η τεχνολογία και η καινοτομία που συνεχώς προσφέρει», υποστηρίζει επίσης ο κ. Andolina, επισημαίνοντας πως «τα μη καπνικά προϊόντα είναι διαφορετικά, με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο για τον καταναλωτή σε σχέση με το τσιγάρο και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε».