ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαργώνης (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ) στο CNN Greece: Προτεραιότητά μας η επενδυτική και ανθρώπινη παρακαταθήκη

Newsroom

Για τη νέα εποχή της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, που πραγματοποιεί τον τρίτο κύκλο επενδύσεών της και τις προτεραιότητές της, μίλησε στο CNN Greece o κ. Γιώργος Μαργώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ από το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η προτεραιότητα της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ήταν και παραμένει να ενώσουμε δυνάμεις για μια Ελλάδα χωρίς τσιγάρο», επισήμανε ο κ. Μαργώνης, προσθέτοντας πως αυτό αποδεικνύεται από τις πρόσφατες επενδύσεις της εταιρείας, που συνολικά φτάνουν τα 700 εκατ. ευρώ. Η επένδυση πραγματοποιείται «χάρη στους ανθρώπους μας» και «είναι προσωπική μου προτεραιότητα ως νέος επικεφαλής να εξασφαλίσω την επενδυτική και ανθρώπινη παρακαταθήκη της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», τόνισε ο ίδιος.

Η τελευταία επένδυση που ανακοινώσαμε είναι 200 εκατ. ευρώ και φέρνει 300 νέες θέσεις εργασίας, 4 γραμμές παραγωγής που ουσιαστικά κάνουν το εργοστάσιο της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ένα mega plant και οι συνολικές εξαγωγές θα φτάνουν τα 300 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Μαργώνης.

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ήταν και παραμένει μπροστάρης στον μεγάλο σχηματισμό της Phillip Morris International για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, επισήμανε ο ίδιος αποδίδοντας αυτή την πρωτιά στην ικανότητα πρόβλεψης της εταιρείας, στο ανθρώπινο δυναμικό της αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο καταπολέμησης του καπνίσματος που ισχύει στην Ελλάδα, αναφορικά και με τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα.

Στην Ελλάδα έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά με την ένταξη των νέων προϊόντων και έχουμε ήδη για το α΄ τρίμηνο του 2023 πάνω από 20% πανελλαδικά και 28% για την Αττική, όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, με καλύτερο δίκτυο διανομής, ανέφερε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, κάνοντας αναφορά και στο νέο IQOS.

«Κλείνοντας, ο κ. Μαργώνης αναφέρθηκε στα εναλλακτικά προϊόντα χαρακτηρίζοντας τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα μια πολύ ρεαλιστική προσέγγιση στη διαχείριση του καπνίσματος.