ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κουδουνάς στο CNN Greece: Υποδομές και ευελιξία θα κάνουν πιο βιώσιμους τους χώρους εργασίας

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Το ευέλικτο μοντέλο εργασίας, η «πράσινη» νοοτροπία και οι «βιώσιμες» κτιριακές υποδομές αποτελούν «κλειδί», προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ενός σύγχρονου «πράσινου» γραφειακού χώρου, σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNN Greece o  Αλέξανδρος Κουδουνάς, Partnership Sales Manager της IWG.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Κουδουνάς κατά τη διάρκεια του 24ου συνεδρίου της Prodexpο, πρέπει να φέρουμε τα ακίνητα προς τα εκεί που πάει η αγορά.

«Παγκοσμίως κυριαρχεί η τάση των ανθρώπων να φεύγουν από τους παραδοσιακούς γραφειακούς χώρους κι αυτό μας υποδεικνύει πώς θα κινηθούμε, για να ανταποκριθούμε στο υβριδικό μοντέλο εργασίας» σημείωσε ο κ. Κουδουνάς.

Προς αυτή την κατεύθυνση προχωρά η δημιουργία business centers σε επίπεδο γειτονιάς και συνοικίας.

O Partnership Sales Manager της IWG έδωσε ως παράδειγμα για τις αλλαγές που φέρνει το υβριδικό μοντέλο εργασίας μία έρευνα που δείχνει ότι αν σε μια πόλη όπως το Λος Άντζελες ένας εργαζόμενος υιοθετήσει αυτό το μοντέλο, μπορεί να μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα έως και 70%.

Ο κ. Κουδουνάς προσέθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτοσκοπός για την εταιρεία του ένα πράσινο κτίριο, είναι θεμιτό ωστόσο να αξιοποιεί και κτίρια που δεν έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, ώστε να τα αναβαθμίσει και να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ