ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις από τα σούπερ μάρκετ – Ποια νέα καταστήματα ανοίγουν 

Ρομίνα Νικηφόρου Ρομίνα Νικηφόρου - CNN Greece

Δύο νέα μεγάλα καταστήματα σούπερ μάρκετ, αναμένεται να κάνουν εγκαίνια στην Αττική προς τα τέλη του Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς συνεχίζουν το πλάνο ανάπτυξής τους με επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται να κατευθυνθούν τόσο σε νέα καταστήματα στα δίκτυά τους όσο και στο πεδίο των logistics.

Το νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος και το Grand Μασούτης στην Αττική

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το νέο μεγάλο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος και συγκεκριμένα στο οικόπεδο του ιδρύματος Μιμηκοπούλου στο Μαρούσι, 500 μέτρα από τον κόμβο της Κηφισίας, επιφάνειας περίπου 3.000 τμ. Το νέο κατάστημα θα διαθέτει αρκετά νέα concept και καινοτομίες. Σημειώνεται ότι ηΑΒ Βασιλόπουλος έχει ανακοινώσει συνολικές επενδύσεις ύψους 181 εκατ. ευρώ για την τριετία 2023-2025, προγραμματίζοντας συνολικά 198 νέα καταστήματα (16 εταιρικά και 182 franchise).

Την ίδια περίοδο, περί τα τέλη του μήνα, αναμένονται και τα εγκαίνια του μεγάλου καταστήματος της Μασούτης, έκτασης 2.220 τμ, στην περιοχή της Γλυφάδας στα νότια προάστια. Πρόκειται για το πρώτο Grand Μασούτης στην Αττική με βάση το μοντέλο μεγάλων καταστημάτων που αναπτύσσει η εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να προσφέρει πολλές καινοτομίες στην εμπειρία αγορών για τους καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι, ακόμη ένα Grand Μασούτης στην Αττική αναμένεται να ανοίξει το 2024 και συγκεκριμένα στις Τρεις Γέφυρες. Σημειώνεται πως η Μασούτης συνεχίζει το πλάνο της με ετήσιες επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ - χωρίς να συμπεριλαμβάνονται πιθανές εξαγορές που θα προκύψουν- δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξή σε όλη την επικράτεια και με την Αττική να αποτελεί να αποτελεί στρατηγικό στόχο.

Τα επενδυτικά πλάνα των μεγάλων αλυσίδων

Νέες επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ υλοποιεί για την επόμενη 3ετία η Lidl Hellas δίνοντας έμφαση σε logistics αλλά και σε νέα καταστήματα στο δίκτυό της, όπως σημείωσε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της διοίκησης της εταιρείας, Martin Branderburger.

Από την πλευρά του ο «ηγέτης» σε επίπεδο τζίρου του κλάδου, η Σκλαβενίτης διατηρεί σταθερό το ύψος των ετήσιων επενδύσεών της κοντά στα 60 εκατ. ευρώ. Τέλος, τα 280 εκατ. ευρώ φτάνει το πλάνο επενδύσεων του ομίλου Μetro ΑΒΕΕ (Μy Market) για την περίοδο 2023 – 2026, εκ των οποίων 50 εκατ. ευρώ αφορούν στο 2023.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ