ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαδόγλου (Nexi) στο CNN Greece: Πώς κινούνται οι ψηφιακές πληρωμές στην Ελλάδα

Δημήτρης Μαλλάς Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece

Για την πορεία των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα αλλά και τις μελλοντικές τάσεις της συγκεκριμένης αγοράς μίλησε στο CNN Greece ο Νίκος Παπαδόγλου, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Nexi Greece στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Παπαδόγλου επεσήμανε ότι οι ψηφιακές πληρωμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης το 2023 και αντίστοιχα διψήφιο αναμένεται να είναι το ποσοστό και φέτος.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Nexi Greece, μία τάση που υπάρχει αφορά την αύξηση του αριθμού των συναλλαγών μικρής αξίας, ήτοι κάτω από 10 ευρώ. Όπως παρατηρείται και αύξηση στη χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών, όπως είναι το Google Pay και το Apple Pay, καθώς ο ρυθμός ήταν της τάξεως του 16% πέρσι και φέτος αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 20%.

Η στροφή προς τα ψηφιακά πορτοφόλια αλλά και το αποκαλούμενο embedded finance και οι άμεσες πληρωμές είναι οι τάσεις που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδόγλου.

Ερωτώμενος, πάντως, αν οδηγούμαστε προς μία οικονομία χωρίς τη χρήση μετρητών, ο κ. Παπαδόγλου απάντησε πως εκτιμά πως θα πάρει πολλά χρόνια. Και αυτό είναι θέμα ωριμότητας τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και κοινωνίας.