ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουκτό (CEO Teleperformance) στο CNN Greece: Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται παντού

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Στον ρόλο της προηγμένης τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης αναφέρθηκε η CEO της Teleperformance, Σαρλότ Φουκτό, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2024, ενώ στάθηκε και στις μεγάλες αλλαγές που «βλέπει» για το μέλλον. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται παντού, σύμφωνα με την κ. Φουκτό, η οποία τονίζει πως η τεχνολογία εξελίσσεται πολύ, πολύ γρήγορα.

«Ένα πράγμα που βλέπουμε είναι πρώτα η ανάγκη υιοθέτησης αυτής της νέας τεχνολογίας πολύ γρήγορα σε ολόκληρο τον οργανισμό, όχι μόνο στην υπηρεσία που παρέχουμε σε έναν συνεργάτη, αλλά και εσωτερικά».

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως «Όλοι μιλούν για την τεχνητή νοημοσύνη και όλοι θέλουν να δουν την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη από μόνη της δεν σημαίνει πολλά. Αυτό που λείπει είναι η αρχιτεκτονική δεδομένων».

«Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε περισσότερο είναι η ανάγκη μιας διαδικασίας 360° και λύσεων, οι οποίες θα με βοηθήσουν να έχω τα δεδομένα μου δομημένα με τον καλύτερο τρόπο, θα με βοηθήσουν να βελτιώσω τη διαδικασία μου και θα με βοηθήσουν να προωθήσω τον μετασχηματισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης στην επιχείρησή μου».

Είναι περισσότερο η προσέγγιση μιας νέας λύσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή, τονίζει.

Παράλληλα, η CEO της εταιρείας στέκεται στο πόσο σημαντικό είναι να αντιληφθεί ο κόσμος πως «αποτελεί ευθύνη όλων μας»

«Είναι φυσικά, ευθύνη του εργοδότη, αλλά είναι επίσης ευθύνη του καθενός να θέλει να γίνει καλύτερος. Νομίζω ότι δεν μιλάμε αρκετά για την σημασία του να θέλεις να αναπτυχθείς και να καταλάβεις τι υπάρχει «έξω».

Ευθύνη του εργοδότη να καλύψει το χάσμα

Σύμφωνα με την κ. Φουκτό είναι ευθύνη του εργοδότη να κατανοήσει το χάσμα δεξιοτήτων. Να αναλύσει το χάσμα και να βρει που υπάρχει.

«Όλοι μιλάμε για αναβάθμιση των δεξιοτήτων, αλλά τι χρειαζόμαστε για να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητές μας; Χρειάζεται αναβάθμιση ή επανεκπαίδευση;

Πραγματικά, ως εργοδότης, πρέπει να γίνει κατανοητό ποιο είναι το χάσμα που πρέπει να ξεπεράσετε στον οργανισμό σας. Στη συνέχεια, πηγαίνετε και αναπτύξτε. Ποιες είναι οι λύσεις;»

Ωστόσο, επισημαίνει πως «όλοι έχουμε την ευθύνη αυτήν τη στιγμή να πιάσουμε τον παλμό και να εμπλακούμε σε αυτό που συμβαίνει».

Παρότι υπάρχει ο φόβος πως θα χαθούν δουλειές, η CEO της Teleperformance τονίζει πως «η δουλειά σας θα γίνει καλύτερη, επειδή η τεχνητή νοημοσύνη θα σας βοηθήσει πραγματικά να μειώσετε τον φόρτο εργασίας σας και να γίνετε πιο παραγωγικοί».

Αλλά είναι μια συνολική ευθύνη αυτήν τη στιγμή για όλους, καταλήγει.