ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Biroccio (GSK) στο CNN Greece: Να καθιερωθεί μια εθνική στρατηγική εμβολιασμού

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Την ανάγκη για ένα ανθεκτικό σύστημα υγείας και την ύπαρξη μιας εθνικής στρατηγικής εμβολιασμού επισήμανε ο Antonino Biroccio, Vice President & General Manager, GSK Greece, μιλώντας στον Διευθυντή του CNN Greece, Δημήτρη Πεφάνη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2024. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Biroccio, τόνισε πως «πρέπει να καταστήσουμε το σύστημα υγείας, βιώσιμο για όλους τους ανθρώπους» και λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνίες και τους πληθυσμούς που γηράσκουν είναι σημαντικό, να δοθεί έμφαση στα εμβόλια που μπορούν να αντιμετωπίσουν ασθένειες που αφορούν τους ηλικιωμένους ή τους μεγαλύτερους ενήλικες.

Είναι σημαντικό το σύστημα υγείας να είναι ανθεκτικό σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Χρειάζεται να θέσουμε τρεις βασικούς στόχους:

Πρώτα απ' όλα, να καθιερωθεί μια εθνική στρατηγική εμβολιασμού, η οποία θα προσδιορίζει σαφώς ποια ασθένεια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Δεύτερον, η σαφής παρακολούθηση της πρόσληψης (εμβολίων) κατά μιας στοχευμένης νόσου

Και τρίτον, να εξορθολογιστεί η διαδικασία (αποζημίωσης) ώστε να επιτραπεί σε όλους τους πολίτες η γρήγορη πρόσβαση στα νέα εμβόλια.

Εάν αξιολογήσουμε σωστά τα παραπάνω με αυτόν τον τρόπο, αυτό θα επιτρέψει επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση που σήμερα δεν επαρκεί, ιδίως με την επιβάρυνση των νέων ασθενειών που αναμένονται στο μέλλον».

Στρατηγική για τον εμβολιασμό και επενδύσεις

Μιλώντας για την στρατηγική της εταιρείας για τον εμβολιασμό και τα επόμενα βήματα στις επενδύσεις, ο κ. Biroccio αναφέρθηκε στο έργο της GSK, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προμήθεια εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

«Τώρα, η στρατηγική της εταιρείας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, το Υπουργείο Υγείας, ενώσεις ασθενών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, πρόκειται για βασικούς αρμόδιους φορείς, μαζί με τους οποίους θα η εταιρεία θα καθορίσει αυτήντη στρατηγική, προκειμένου να είναι ο πληθυσμός πιο υγιής, αλλά ταυτόχρονα και το σύστημα προσιτό και ανθεκτικό για την αντιμετώπιση όλων των ασθενειών που έρχονται.