ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

G. Avice Huet (Schneider Electric) στο CNN Greece: Πρέπει να επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Για την «πράσινη» μετάβαση σε Ευρώπη και Ελλάδα, αλλά και για τις δράσεις προς την «βιωσιμότητα» μίλησε η Gwenaelle Avice Huet, Executive Vice President of Europe Operations, Schneider Electric, στη συζήτηση που είχε με τον Διευθυντή του CNN Greece, Δημήτρη Πεφάνη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2024. 

«H ενεργειακή μετάβαση συμβαίνει ήδη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, μόνο το περασμένο έτος στην Ευρώπη, ήταν έτος ρεκόρ για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα, στην Ελλάδα, το 57% προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μια πορεία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ωστόσο, επισήμανε πως εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε όσον αφορά στην απαλλαγή από τον άνθρακα, όσον αφορά στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρέπει να επιταχύνουμε.

Τι συμβαίνει με τις «πράσινες» κατασκευές

Όσον αφορά στις «πράσινες» κατασκευές και τις νέες ανάγκες στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούν τα κτήρια προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτά τα κριτήρια, η κ. Gwenaelle Avice Huet σημειώνει:

«Κοιτάξτε, τα υφιστάμενα κτήρια σήμερα αντιπροσωπεύουν το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε κάτι, όχι μόνο εστιάζοντας στα νέα κτήρια, αλλά και στα υπάρχοντα.

«Μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας έως και 40%, με μια επιστροφήστις επενδύσεις, διάρκειας μικρότερης των πέντε ετών» σημείωσε και πρόσθεσε πως:

«Υπάρχει μια νέα οδηγία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα εφαρμοστεί σε κάθε γεωγραφική περιοχή και θα προωθήσει αυτό το σύστημα διαχείρισης κτηρίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ