Alba EMBA: Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το απαιτητικό πρόγραμμα των ανώτατων στελεχών
EXECUTIVE STORIES

Alba EMBA: Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το απαιτητικό πρόγραμμα των ανώτατων στελεχών

Οι σύγχρονοι επαγγελματίες αναζητούν διαρκώς τρόπους προκειμένου να εξελίσσονται επαγγελματικά και να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Καθώς όμως ο χρόνος τους είναι περιορισμένος και έχουν αυξημένες επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις αρκετές φορές δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να παρακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Η έλλειψη χρόνου αποτελεί ένα αντικειμενικό πρόβλημα και ανασταλτικό παράγοντα για τους σύγχρονους επαγγελματίες που έχουν αυξημένες ευθύνες, περνούν αρκετές ώρες στο γραφείο και ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό. Πώς λοιπόν μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα παραπάνω εμπόδια και να παρακολουθήσουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

Όπως φαίνεται, τα προγράμματα που απευθύνονται στα ανώτατα διευθυντικά στελέχη, όπως οι C-Level Managers, προσαρμόζονται στη νέα εποχή προκειμένου να διευκολύνουν το κοινό τους. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα, το Alba Executive MBA αποτελεί δημοφιλή επιλογή, καθώς ξεχωρίζει για τον ευέλικτο σχεδιασμό του. Για όσους δεν το γνωρίζουν, αξίζει να αναφέρουμε ότι απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε διευθυντικά στελέχη, με τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσία, ενώ διδάσκεται από καθηγητές του προέρχονται από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Harvard, το Wharton, το LBS και το INSEAD.

Δύο σαββατοκύριακα τον μήνα αρκούν για να λάβει κάποιος έναν μεταπτυχιακότίτλο σπουδών;

Πιο συγκεκριμένα, η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δύο σαββατοκύριακα ανά μήνα, με συνολική διάρκεια τους 20 μήνες και έναρξη κάθε δεύτερο Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ανάπαυλας τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η δομή του προγράμματος, που προχωρά από τις διεθνείς προκλήσεις και τις θεμελιώδεις αρχές της επιχείρησης στην ανάπτυξη προσωπικών ικανοτήτων και την ανανέωση της επιχείρησης και ο ευέλικτος τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων, διασφαλίζουν ότι τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο που θα διαθέσουν, αποκτώντας γόνιμη και εφαρμόσιμη γνώση και θα παρατηρήσουν την αλλαγή στον εαυτό τους. από το πρώτο κιόλας διάστημα παρακολούθησης.

Παράλληλα, η αξιολόγηση των φοιτητών δεν γίνεται με γραπτές εξετάσεις, που θα απαιτούσαν ακόμα μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο πανεπιστήμιο, αλλά με ατομικές εργασίες που οι φοιτητές προετοιμάζουν σύμφωνα με τον δικό τους ελεύθερο χρόνο, πάντα μέσα στο πλαίσιο συγκεκριμένης προθεσμίας. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να παρευρεθούν σε κάποιο μάθημα, υπάρχει πρόβλεψη παρακολούθησης παρεμφερούς μαθήματος στο κλασικό MBA του Alba, με εξατομικευμένη εργασία, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των σπουδών.

Συνεπώς, μερικά σαββατοκύριακα είναι αρκετά για κάποιον που θέλει να εξελιχθεί σε επαγγελματικό επίπεδο και να απογειώσει την πορεία της εταιρείας του.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το Alba Executive MBA;

Πέρα από την ευελιξία του προγράμματος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον καινοτόμο χαρακτήρα και την ποιότητα των μαθημάτων του. Η πρωτοπορία του έγκειται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και στη δομή του.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο περιεχόμενο, οι τέσσερις στρατηγικές θεματικές ενότητες, «Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», «Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης», «Ανάπτυξη Προσωπικών και Οργανωσιακών Ικανοτήτων» και «Ανανέωση της Επιχείρησης» προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες που βοηθούν τους σπουδαστές να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις σε σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έμφαση που δίνεται σε μαθήματα Ηγεσίας και Καινοτομίας καθιστούν το εν λόγω πρόγραμμα ξεχωριστό. Οι εξειδικευμένοι καθηγητές του Alba παρακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τους συμμετέχοντες και την εξέλιξή τους, μέσω της διαδικασίας του coaching.

Τέλος, εξίσου σημαντική είναι και η δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματικών επαφών. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται ύστερα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και με ουσιαστικό κριτήριο την επαγγελματική τους πορεία και καταξίωση. Έτσι, μόνο πολύ έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη μπορούν να συμμετέχουν στις ολιγομελείς τάξεις που αποτελούνται από 15 έως 20 άτομα και να οδηγηθούν μαζί σε καινοτόμες λύσεις που θα τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν την καριέρα τους και να προσδώσουν επιπλέον αξία στις εταιρείες τους.

Το πρόγραμμα φέρει την πιστοποίηση του ΑΜΒΑ (Association of MBAs) και του NEASC (New England Association of Schools and Colleges).

Στο παρακάτω βίντεο, διευθυντικά στελέχη που παρακολούθησαν το Alba EMBA μοιράζονται την εμπειρία τους και πώς το πρόγραμμα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους: