Καθηγητές από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στην Αθήνα για το ΕΜΒΑ
EXECUTIVE STORIES

Καθηγητές από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στην Αθήνα για το ΕΜΒΑ

Αν υπάρχει κάτι που η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, δεν κατάφερε να ανακόψει, τότε αυτό είναι αναμφίβολα η θέληση και η όρεξη των Ελλήνων να μάθουν και να καταξιωθούν, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες αποφασίζουν να επιστρέψουν στα θρανία για να παρακολουθήσουν ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στην εκπαίδευση αvωτάτων στελεχών. Βασικός τους στόχος είναι να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες δεξιότητες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν και να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.

Είτε επιζητούν την επόμενη, μεγάλη πρόκληση στην καριέρα τους, είτε επιθυμούν απλώς να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ειδικό ή γενικό επίπεδο, το σίγουρο είναι ότι το Executive MBA -ή αλλιώς ΕΜΒΑ- αποτελεί την πρώτη τους επιλογή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που προέρχονται από διάφορους τομείς, όπως τον τραπεζικό, τον φαρμακευτικό, τον ναυτιλιακό, τον τηλεπικοινωνιακό, τον ασφαλιστικό, τον εμπορικό και πολλούς άλλους.

Στην Ελλάδα το πλέον κορυφαίο Executive MBA πραγματοποιείται από το ALBA Graduate Business School. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που επιλέγεται από την πλειονότητα των σύγχρονων επιχειρηματιών στη χώρα μας -και όχι άδικα.

Πέρα από τη δομή και το πλούσιο πρόγραμμά του, τις εντυπωσιακές και σύγχρονες εγκαταστάσεις του, τον ευέλικτο σχεδιασμό του (η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δύο Σαββατοκύριακα ανά μήνα), το γεγονός ότι είναι το μοναδικό πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων ηγεσίας και καινοτομίας, που βασίζεται σε coaching και τις ευκαιρίες που παρέχει όσον αφορά στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου επαγγελματικών επαφών, το συγκεκριμένο Executive MBA πρωτοπορεί και για έναν ακόμη λόγο: Πολλοί από τους καθηγητές του προέρχονται από αρκετά φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πράγματι, εκτός από τους έμπειρους καθηγητές του ALBA με τη μακρά προϋπηρεσία σε εκπαίδευση στελεχών, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί από ιδρύματα όπως το Harvard, το Wharton, το LBS, το LSE, το INSEAD, το IMD, το Darden, το Duke και το SDA Bocconi προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους σπουδαστές του The Alba Executive MBA. Καθηγητές όπως ο Δρ. Peter Cappelli, Διευθυντής του Κέντρου για το Ανθρώπινο Δυναμικό στο Wharton, έρχονται να διδάξουν στους φοιτητές του ΕΜΒΑ το αντίστοιχο μάθημα που διδάσκουν στο πανεπιστήμιό τους, να μεταφέρουν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις και να αξιολογήσουν τους φοιτητές τους για την απόδοσή τους.

Έτσι, το μαθησιακό περιβάλλον του EMBA μετατρέπεται σε ένα διεθνές forum ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, που διαφορετικά θα απαιτούσε ταξίδια σε όλες αυτές τις χώρες του εξωτερικού προκειμένου να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Επιπλέον, εξίσου σημαντικό είναι το ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σε συνεργασία με κορυφαίο πανεπιστήμιο και με επισκέψεις σε πολυεθνικές εταιρείες της περιοχής, για τη δημιουργία ενός διεθνούς επαγγελματικού networking.

O Δρ. Peter Cappelli

O Δρ. Peter Cappelli

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι το ΕΜΒΑ του Alba είναι πρώτο στη λίστα των προτιμήσεων των ανωτάτων στελεχών μερικών από τις πιο σημαντικές εταιρείες και επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μια επένδυση με βέβαιη απόδοση για εκείνους που το επιλέγουν. Το κάθε μάθημα και ο απίστευτα ευέλικτος τρόπος διεξαγωγής του προγράμματος διασφαλίζει ότι τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη που θα το παρακολουθήσουν θα καταφέρουν να εξελιχθούν, να αποκτήσουν τις απαιτούμενες για την επαγγελματική τους πορεία γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και να οδηγήσουν την εταιρεία τους στην πλέον ωφέλιμη για εκείνη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν, πως ένα πρόγραμμα, όπως το Executive MBA του ALBA, πρωτοπορεί και ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στη χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι, παρά την κρίση, οι σύγχρονοι Έλληνες επιχειρηματίες θέλουν και επιμένουν να κινούνται σε international ρυθμούς.