INSIGHTS

Διευρυμένες προοπτικές εργασίας στον Επισιτισμό

Διευρυμένες προοπτικές εργασίας στον Επισιτισμό

Αναμφισβήτητα, τα επισιτιστικά επαγγέλματα αποτελούν μία καλή επιλογή για όσους αναζητούν άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί έναν διαρκώς εξελισσόμενο τομέα διαχρονικά, που σήμερα αναπτύσσεται περισσότερο από ποτέ, δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας.

Το γεγονός αυτό οφείλεται εν μέρει στην άρρηκτη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον εν λόγω κλάδο με τον Τουρισμό. Με την Αθήνα να αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη για το 2018, στην κατηγορία «ταξίδια πόλεως», στο πλαίσιο των βραβείων του World Travel και τον τουρισμό σε ολόκληρη τη χώρα να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, δημιουργούνται διαρκώς νέες θέσεις εργασίας.

ALFA 1

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την προβολή της Ελλάδας, ως έναν γαστρονομικό προορισμό, που φημίζεται για τη μεσογειακή κουζίνα του, δημιουργεί αυξημένη ζήτηση για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο του Επισιτισμού και της Μαγειρικής, καθιστώντας τους επαγγελματίες chef περιζήτητους στην αγορά εργασίας. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο επισιτισμός παραμένει όπως φαίνεται ένας ακόρεστος κλάδος, προσφέροντας διευρυμένες προοπτικές εργασίας, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης.

Οι ειδικότητες ανάμεσα στις οποίες μπορούν πλέον να επιλέξουν οι νέοι είναι πολλές και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef)» αποτελεί διαχρονικά, από τα πλέον κερδοφόρα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Θετικές είναι οι προοπτικές και για τους ζαχαροπλάστες, που όπως φαίνεται τα επόμενα χρόνια δεν θα δυσκολευτούν να βρουν θέσεις εργασίας.

ALFA 2

Ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Επισιτισμού

Παρόλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι στον εν λόγω κλάδο, όπως άλλωστε και σε κάθε σύγχρονο κλάδο, η εξειδίκευση είναι πολύ σημαντική. Για αυτό και προκειμένου κάποιος να καταφέρει να διακριθεί στην Τέχνη της Γαστρονομίας και να αναγνωριστεί επαγγελματικά, είναι σημαντικό να επενδύσει στις σπουδές του.

Στη χώρα μας, η μεγαλύτερη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής είναι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το οποίο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τις σπουδές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής που προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι σπουδαστές τους διακρίνονται και βραβεύονται στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς, εκθέσεις και διοργανώσεις. Ειδικότητες όπως «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Chef» ή «Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλάστης» που προσφέρει είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τομέα του Επισιτισμού.

Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο του Επισιτισμού και Τουρισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2018», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 27 μετάλλια συνολικά, 19 Μαγειρικής και 8 Ζαχαροπλαστικής, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις τους και κατακτώντας την πρώτη θέση σε ολόκληρη την Αττική στη Μαγειρική, αλλά και τη Ζαχαροπλαστική.

ALFA 3
banner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ