INSIGHTS

Σύγχρονα βιοϊατρικά επαγγέλματα με μεγάλη άνθιση

Σύγχρονα βιοϊατρικά επαγγέλματα με μεγάλη άνθιση

Τα τελευταία χρόνια, οι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν είναι εύκολο να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Έτσι, συχνά αναγκάζονται ακόμη και να μετακινηθούν, προκειμένου να αναζητήσουν ευκαιρίες στο εξωτερικό, όπου η ζήτηση είναι αυξημένη, ενώ οι οικονομικές προοπτικές μοιάζουν αρκετά προσοδοφόρες. Παρόλα αυτά και παρά της πιέσεις που δέχεται ο κλάδος της Υγείας τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ειδικότητες που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Τα σύγχρονα βιοϊατρικά επαγγέλματα παρουσιάζουν μεγάλη άνθιση. Ειδικότητες αιχμής, όπως ο Βοηθός Φαρμακείου, ο Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων, Ακτινολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Οπτικής, Οδοντοτεχνικής, το Στέλεχος Διατροφής κ.ά. φαίνεται να είναι εξαιρετικά δημοφιλή, καθώς συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2018, «η γήρανση του πληθυσμού και η βιολογική επιβάρυνσή του αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών υγείας και κατ’ επέκταση αρκετών ειδικοτήτων του τομέα. Όμως, υπάρχουν κάποιες ειδικότητες στον κλάδο της Υγείας, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη φροντίδα και την υγεία των ηλικιωμένων, όπως είναι οι γιατροί με ειδίκευση στη Γηριατρική και οι νοσηλευτές Γηριατρικής, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν, εκτός των γνώσεων γενικής Ιατρικής και Νοσηλευτικής αντίστοιχα, ικανότητες ολιστικής αποτίμησης της κατάστασης της υγείας των ηλικιωμένων και παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές θα πρέπει να θεωρούνται και οι δεξιότητες επικοινωνίας».

SBIE 1

Συνεπώς, οι νέοι που σκέφτονται να ασχοληθούν με τον τομέα της Υγείας πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες, προκειμένου να έχουν μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού ιδρύματος, διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σχολές όπως η ΣΒΙΕ, που πρώτη καθιέρωσε και διαρκώς εξελίσσει Σύγχρονα Βιοϊατρικά Επαγγέλματα, μπορούν να εξασφαλίσουν ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον, προσφέροντας στους σπουδαστές όλα τα εφόδια που απαιτεί η φροντίδα του ασθενούς με συνέπεια, σεβασμό στις αρχές της επιστήμης και συνεχή άσκηση στις σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εμπιστεύεται αποκλειστικά το Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ για την από κοινού διοργάνωση εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων, καθώς και για την υποστήριξη ειδικών δράσεων στο πλαίσιο προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

SBIE 2

Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω σχολή διακρίνεται διότι προσφέρει μοναδικές μαθησιακές και εργασιακές εμπειρίες στους σπουδαστές της μέσω της συνεχούς συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+, εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης (μεγαλύτερο του 90%) χάρη στην άψογη προετοιμασία των σπουδαστών της καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής τους, επενδύει σε έμπειρο και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό, που συμμετέχει συστηματικά στη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης. Έτσι, αποτελεί την πρώτη επιλογή της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, με το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων της.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι σήμερα η εξειδίκευση αποτελεί το «κλειδί» για την επαγγελματική αποκατάσταση. Για αυτό και η ΣΒΙΕ προσφέρει εξειδικευμένη γνώση σε συνδυασμό με κατάλληλη εργαστηριακή εμπειρία σε άρτια εξοπλισμένους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς χώρους, με στόχο να δημιουργεί ικανά και περιζήτα στελέχη, έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

SBIE 3
banner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ