INSIGHTS

Art & Design: Όταν η δημιουργικότητα έρχεται σε πρώτο πλάνο

Art & Design: Όταν η δημιουργικότητα έρχεται σε πρώτο πλάνο

Η δημιουργικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής σε κάθε σύγχρονο επάγγελμα. Πόσω μάλλον για όσους έχουν επιλέξει ειδικότητες Art & Design και σχεδιάζουν λίγο πιο «όμορφα» το μέλλον τους. Και μπορεί παλαιότερα η καλλιτεχνική και εικαστική παιδεία να μην λάμβαναν την προσοχή που τους αναλογούσε, όμως πλέον τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν…

Οι πιο ταλαντούχοι νέοι της χώρας αναζητούν επαγγέλματα που θα τους επιτρέπουν να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά ταυτόχρονα θα τους προσφέρουν άμεση αποκατάσταση. Ας μην προσπερνάμε άλλωστε το γεγονός ότι, η επαγγελματική υποστήριξη και δικτύωση των φοιτητών αποτελούν στη σύγχρονη εποχή σημαντικά κριτήρια για τους creatives που σκέφτονται τα επόμενα βήματά τους.

Καθώς η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε πτυχή της ζωής μας, τομείς όπως το Graphic Design, Interior Architecture, Product & Design Innovation, Photography, Fashion Design, Fine Art & New Media, Animation & Interactive Media και Sketch-Comics-Cartoon αποκτούν μεγαλύτερη ζήτηση και προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες στους νέους επαγγελματίες.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι σπουδαστές μπορούν να ακολουθήσουν λίγο πιο εύκολα το επάγγελμα που αγαπούν, αξιοποιώντας τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς. Ξεκινώντας από εξειδικευμένες σχολές, έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε πραγματικούς «δημιουργούς».

AKTO 1

Η σημασία της απόκτησης πανεπιστημιακού επιπέδου καλλιτεχνικής και εικαστικής παιδείας

Για παράδειγμα, ο ΑΚΤΟ προσφέρει πανεπιστημιακό επίπεδο καλλιτεχνικής και εικαστικής Παιδείας, φέρνοντας τη δημιουργικότητα σε πρώτο πλάνο και βοηθώντας τους φοιτητές να αναπτύξουν σε μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές τους. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από το ταλέντο, οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες πρέπει να διαθέτουν όλα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ηγηθούν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. Οι ικανότητες συνεργασίας διοίκησης και προσωπικής βελτίωσης, η πολυδιάστατη προσέγγιση προβλημάτων του design και η οργανωμένη έρευνα είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες των σπουδαστών που ενισχύονται.

Ένα ακόμη «δυνατό» χαρτί του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι η σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, καθώς με τα ξένα πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΚΤΟ ξεχωρίζει διότι συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Middlesex University που έχει παγκόσμια εμβέλεια και εδρεύει στο Λονδίνο. Από αυτό παρέχονται και οι τίτλοι σπουδών, οι οποίοι «ανοίγουν» πόρτες στους φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για όσους ασχολούνται με το Art & Design.

Παράλληλα, από το 2011, αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι επίσημο μέλος της CUMULUS ASSOCIATION (της Παγκόσμιας Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολεγίων Τέχνης, Design και Media), που απαρτίζεται από τα πλέον καταξιωμένα πανεπιστήμια στον κόσμο.

AKTO 2

Η εκπαίδευση των «creatives» δεν γίνεται μόνο στα αμφιθέατρα

Η εκπαίδευση στον ΑΚΤΟ δεν εξαντλείται στις αίθουσες του Κολλεγίου, αλλά επεκτείνεται στο ζωντανό χώρο της καθημερινής δραστηριότητας εταιρειών, brands και οργανισμών. Η συχνής επαφή με φορείς που αναθέτουν projects που αποσκοπούν στην επικοινωνία και στην προώθηση πραγματικών προϊόντων και υπηρεσιών ή εκδηλώσεων είναι αναγκαία για κάθε φοιτητή. Για αυτό και ο ΑΚΤΟ προσφέρει στους σπουδαστές του μία πρόγευση της επαγγελματικής ζωής σε σχέση με τις απαιτήσεις και τα ζητούμενα πελατών που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν μετά την αποφοίτησή τους. Η προσπάθεια για την αποκατάσταση των αποφοίτων δεν σταματάει εκεί, αλλά συνεχίζεται με το γραφείο σταδιοδρομίας του ΑΚΤΟ.

Έτσι, περίπου 14.000 απόφοιτοί του αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη στον καλλιτεχνικό και επαγγελματικό χώρο, με σημαντική προσφορά στην προώθηση του design και της οικονομίας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο…

banner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ