Αυτές είναι οι σπουδές των επαγγελματιών του Sports Management που δημιουργούν… MBAers!
INSIGHTS

Αυτές είναι οι σπουδές των επαγγελματιών του Sports Management που δημιουργούν… MBAers!

«Βλέπουν» το μέλλον και δημιουργούν μεγάλες ομάδες. Αναλαμβάνουν τη διοίκηση αθλητικών ομίλων και οργανισμών, γνωρίζουν τα πάντα για τη διαχείριση και ανάδειξη ταλαντούχων παικτών και αποτελούν το «αύριο» του Sports Management. Ο λόγος για τους επαγγελματίες στη Διαχείριση Αθλητισμού, οι οποίοι όχι μόνο στελεχώνουν τα επιτελεία κορυφαίων αθλητικών συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά ειδικεύονται και στο «μανατζάρισμα» καταξιωμένων ή ανερχόμενων αθλητών.

Σήμερα υπάρχουν διάφορες σχολές που φιλοξενούν εκπαιδευτικά προγράμματα γύρω από αυτόν τον πλέον περιζήτητο τομέα της αθλητικής βιομηχανίας. Ένα, όμως, είναι εκείνο που τελείται υπό την αιγίδα μιας αθλητικής ομάδας και, μάλιστα, της κορυφαίας της χώρας. Πρόκειται για την πρωτοποριακή συνεργασία του IST College με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της οποίας οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Sports Management», που είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Πίσω από κάθε αθλητικό success story

Έμπειρα στελέχη του ελληνικού συλλόγου καλαθοσφαίρισης των «πρασίνων», καθώς και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του Αθλητισμού θα διδάσκουν στο IST College, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στους υποψήφιους φοιτητές σχετικά με το Sports Management, αλλά και τα μυστικά για να δημιουργήσουν… MBAers! Με δεδομένο ότι πίσω από κάθε μεγάλη ομάδα και κάθε κορυφαίο παίχτη σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται ειδικοί στο χώρο της Διαχείρισης Αθλητισμού, η απόκτηση γνώσεων που βασίζεται σε εμπεριστατωμένη μελέτη, κρίνεται πλέον ως απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη μιας λαμπρής καριέρας σε αυτόν τον ραγδαίως αναπτυσσόμενο, τα τελευταία χρόνια, επιστημονικό κλάδο.

Ακριβώς αυτήν την ανάγκη ενός εκ των πιο περιζήτητων σύγχρονων επαγγελμάτων έρχεται να καλύψει το πρωτοποριακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Sports Management», στο πλαίσιο του οποίου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και να κάνουν πρακτική άσκηση στην ομάδα του Τριφυλλιού ή σε συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες. Στόχος του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του IST College είναι η παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων που θα χρειαστούν οι σπουδαστές, προκειμένου να αποτελέσουν το «αύριο» στον τομέα της Διαχείρισης Αθλητισμού.

Μετά από την ολοκλήρωση ενός κύκλου δέκα μαθημάτων, οι απόφοιτοι θα έχουν μάθει τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας, τη διοίκησή της, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση του budget, του ανθρώπινου δυναμικού, των social media, του marketing, των χορηγιών και του τρόπου της γενικότερης ανάπτυξης ενός συλλόγου, από εξειδικευμένα στελέχη με διοικητικές γνώσεις και πολυετή εμπειρία. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Sports Management» του IST College και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απευθύνεται σε πτυχιούχους όλων των επιστημονικών πεδίων, που επιθυμούν να «χτίσουν» μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο του Αθλητισμού, αλλά και σε απόφοιτους επιστημών Φυσικής Αγωγής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Σχολών, που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή Εκπαίδευσης και για πρώην ή εν ενεργεία αθλητές, οι οποίοι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία τους, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στο χώρο του αθλητικού management.

To MBA στο Sports Management, που απονέμεται με τη σφραγίδα του European International University (EIU) στο Παρίσι, είναι ένα μόνο από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα του IST College, το οποίο συνεργάζεται επί 30 χρόνια με κορυφαία πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας Bachelors & Masters με φοίτηση εξ ολοκλήρου στη χώρα μας και, μάλιστα, σε τομείς όπου η απορρόφηση από την αγορά εργασίας διατηρείται παραδοσιακά σε υψηλά επίπεδα. Μεταξύ αυτών, οι Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, η Επιστήμη των Υπολογιστών και της Πληροφορικής, καθώς και οι Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές.

Το IST College είναι ευρέως γνωστό ότι δίνει έμφαση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη διασύνδεση της Eκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες, εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο μοντέλο σπουδών που ονομάζεται «Business Facing». Χάρη σε αυτό, η εκπαίδευση των σπουδαστών πραγματοποιείται σε συνθήκες προσομοίωσης με τη πραγματική αγορά, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια, προσφέροντας βιωματική μάθηση. Ταυτόχρονα, παρέχεται υποστήριξη των μαθημάτων από ειδική πλατφόρμα Eκπαίδευσης (e-learning) και προσφέρονται περισσότερα από 150 σεμινάρια και πιστοποιημένα diplomas. Αυτοί είναι, εξάλλου, και ορισμένοι από τους λόγους, που η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του IST College ξεπερνά το εντυπωσιακό 85%!

Συν τοις άλλοις, το IST College συνεργάζεται με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.). Το καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό μας δραστηριοποιείται στην επιστημονική έρευνα και συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα που αφορούν στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, ενώ η ακαδημαϊκή ποιότητα ελέγχεται και διασφαλίζεται από διεθνείς οργανισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το IST College στεγάζεται, από τον περασμένο Οκτώβριο, στο κέντρο της Αθήνας, σε μία από τις πιο ζωντανές και φιλικές περιοχές της, στο Κουκάκι, με εύκολη πρόσβαση από όλα τα σημεία της πόλης, αφού είναι ακριβώς δίπλα στον σταθμό του μετρό «Συγγρού-Φιξ». Στο κτήριο φιλοξενούνται διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια και ανταλλαγή τεχνογνωσίας που ενθαρρύνουν τη δικτύωση και τη συνεργατικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

IST College, Λ. Συγγρού 68, 11742 Αθήνα,

Τηλ: 210-4822222

e-mail: info@ist.edu.gr

Iστοσελίδα: www.ist.edu.gr

Facebook: IST College @college.IST

Linkedin: IST College

YouTube: ISTCollegeAthens