ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

PepsiCo Gives Back: Με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος Αγώνας Δρόμου της PepsiCo Hellas για καλό σκοπό!

PepsiCo Gives Back: Με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος  Αγώνας Δρόμου της PepsiCo Hellas για καλό σκοπό!

PepsiCo Gives Back - Road Race

george spyros/energyphotos/ PepsiCo

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο νέος αθλητικός θεσμός της PepsiCo Hellas που πραγματοποιήθιηκε για καλό σκοπό! Σχεδόν χίλιοι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά, για να τρέξουν στο «PepsiCo Gives Back- Kifissia 2024- Run Smile Repeat» και να στηρίξουν το σημαντικό έργο του Make-A-Wish Ελλάδος.

Οι πρώτοι Αγώνες Δρόμου «PepsiCo Gives Back» 5 χλμ. και 10 χλμ., πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Πολιτείας και φορέων, όπως ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κηφισιάς, κα. Λίλα Δραγώνα, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, κα. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά τόσο στο εναρκτήριο λάκτισμα κάθε αγώνα, όσο και στην απονομή των βραβείων στους νικητές, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους και την επιθυμία ο νέος αυτός σημαντικός θεσμός της PepsiCo Hellas να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων διαδρομών ακολούθησαν και δύο ακόμη Αγώνες Δρόμου για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και αθλητές ΑμεΑ ανεξαρτήτου ηλικίας 500μ. και 1 χλμ.

PepsiCo-Gives-Back-GM-Inga-Dengel-Dhmarxos-kai-Antidhmarxos-Khfisias-Antiperifereiarxhs-B.T.-A8hnwn.jpg

Η General Manager της PepsiCo σε Ελλάδα και Κύπρο, Inga Dengel με τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κηφισιάς, Λίλα Δραγώνα, και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη

PepsiCo Gives Back

Το παρών έδωσαν πολλοί ακόμα πρωταθλητές, όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Υπεραποστάσεων, η Ντενίζ Δημάκη, Πρωταθλήτρια Τριάθλου και Μαραθωνίου, και ο Περικλής Ιακωβάκης, Πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια, με σκοπό να ενισχύσουν και εκείνοι με τη συμμετοχή τους το σημαντικό έργο του Make-A-Wish Ελλάδος, που εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

PepsiCo-Gives-Back-Finish-Line

Η τεχνική επιμέλεια του event από τη RUNAWAY και τον 8 φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στο δίαθλο, Γρηγόρη Σκουλαρίκη, ο οποίος καθοδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από την πολύτιμη εμπειρία του, εξασφάλισαν ένα άρτιο αποτέλεσμα, ενώ στην εξαιρετική διοργάνωση συνεισέφεραν ακόμα 120 εθελοντές και 20 τροχονόμοι, με βασικό μέλημα την ασφάλεια πρωτίστως των αθλητών.

PepsiCo-Gives-Back-GM-Inga-Dengel-Genikh-Diey8yntria-Make-A-Wish-Grhgorhs-Skoylarikhs

Η General Manager της PepsiCo σε Ελλάδα και Κύπρο, Inga Dengel, η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο Δίαθλο και Γενικός Διευθυντής της RUNAWAY, Γρηγόρης Σκουλαρίκης.

PepsiCo

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε την PepsiCo Hellas για την εξαιρετική οργάνωση, η οποία θέτει ένα νέο πρότυπο για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, που σημαίνει ότι και του χρόνου σας θέλουμε κοντά μας. Πολλά συγχαρητήρια στην PepsiCo και σε όλους τους αθλητές και βεβαίως στο Make-A-Wish για το τεράστιο έργο που κάνει και το οποίο στηρίζουμε. Νομίζω ξεκινάμε κάτι καινούριο, κάτι το οποίο πρέπει κάθε χρόνο να έχουμε στην πόλη μας». Παράλληλα, αναφερόμενος στην έλλειψη αθλητικών χώρων στην Κηφισιά, την οποία χαρακτήρισε ως το βασικότερο πρόβλημα της πόλης για όσους αθλούνται συστηματικά, ανακοίνωσε πως «Εντός της χρονιάς θα έχουμε τουλάχιστον δύο κλειστά μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ παράλληλα στοχεύουμε να παρέχουμε και έναν μικρό στίβο για την προπόνηση των αθλητών μας».

11.-Aponomh-Dhmarxos-Khfisias.jpg

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, με τους τρεις νικητές

Pepsico

Η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ανέφερε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην PepsiCo Hellas, για όλη την υποστήριξη και στους δρομείς που ήρθαν να υποστηρίξουν το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος. Κάθε χρόνο υιοθετούμε πάρα πολλές ευχές, έχοντας ξεπεράσει πλέον το φράγμα των 3.500 ευχών. Αυτήν τη στιγμή, δεχόμαστε περίπου 3 αιτήματα κάθε μέρα και υπολογίζουμε φέτος να εκπληρώσουμε περισσότερες από 340 ευχές παιδιών 3-18 ετών που αντιμετωπίζουν μία ασθένεια κρίσιμη για την πορεία της ζωής τους. Εμείς είμαστε εδώ για να μη σταματάμε και μόνο με τέτοιες δράσεις και τέτοιους ανθρώπους κοντά μας μπορούμε να το καταφέρουμε».

Η General Manager της PepsiCo σε Ελλάδα και Κύπρο, Inga Dengel, που συμμετείχε στους Αγώνες Δρόμου, τρέχοντας στον αγώνα των 10 χλμ., αναφέρθηκε στην νέα πρωτοβουλία της PepsiCo Hellas: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Κηφισιά, μαζί με τον Δήμο Κηφισιάς και το Make-A-Wish, στο «PepsiCo Gives Back - Run Smile Repeat», την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιούμε φέτος με σκοπό να προσφέρουμε στις κοινότητες και την κοινωνία. Και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως θα υπάρξει και συνέχεια. Αυτή η νέα σειρά αγώνων δρόμου για καλό σκοπό που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι ο τρόπος μας να συνεργαστούμε με τις κοινότητες, και να έρθουμε πιο κοντά τους. Ευχαριστούμε θερμά τους σχεδόν χίλιους δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή και βρίσκονται σήμερα εδώ για να στηρίξουμε το έργο του Make-A-Wish και να δηλώσουμε μαζί “PepsiCo Gives Back”!».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή βρίσκομαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, στον πρώτο αγώνα δρόμου της PepsiCo Hellas. Εύχομαι από την ψυχή μου αυτή η διοργάνωση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να γίνει θεσμός, γιατί έχει έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα, βοηθώντας το έργο του Make-A-Wish, που στηρίζει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε τον αθλητισμό και είμαστε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τον άνθρωπο, την υγεία και την ευζωία. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους δρομείς!».

Aponomh-Antiperifereiarxhs-B.T.-A8hnwn Pepsico

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη με τις τρεις νικήτριες

PEPSICO

Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κηφισιάς, Λίλα Δραγώνα, υπογράμμισε: «Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στη πρόταση της PepsiCo Hellas να λάβει ο Δήμος Κηφισιάς μέρος σε αυτήν τη φανταστική διοργάνωση και να τρέξουμε μια διαδρομή για πολύ καλό σκοπό, συγκεντρώνοντας χρήματα για να ενισχύσουμε το Make-A-Wish και διάφορες δομές φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Δήμου μας. Είμαστε πάντοτε αρωγοί όταν μας χρειάζονται και είμαστε πάντοτε εδώ για τη διοργάνωση τέτοιων μεγάλων αθλητικών οργανώσεων. Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός του κόσμου σήμερα, που ο Δήμος Κηφισιάς θέλει οπωσδήποτε να κάνει τους Αγώνες Δρόμου της PepsiCo Hellas θεσμό. Ελπίζω του χρόνου να τα ξαναπούμε εδώ».

12.-Aponomh-Antidhmarxos-Khfisias.jpg

Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κηφισιάς, Λίλα Δραγώνα με τις τρεις νικήτριες

Pepsico

O Πρωταθλητής Ελλάδος στο Δίαθλο και Γενικός Διευθυντής της RUNAWAY, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, δήλωσε μετά την συμμετοχή του στους αγώνες: «Πραγματοποιήσαμε μαζί με την PepsiCo Hellas και τον Δήμο Κηφισιάς, τους οποίους ευχαριστώ πολύ για όλη τη συνεργασία, έναν αγώνα που ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Συγχαρητήρια σε όσους πήραν μέρος και τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους. Ελπίζω οι δρομείς, μικροί και μεγάλοι, να ευχαριστήθηκαν το τρέξιμο στην όμορφη διαδρομή που χαράξαμε στη Κάτω Κηφισιά με την τεχνική ομάδα της Runaway. Αυτή είναι μόνο η αρχή και με την υποστήριξη της PepsiCo και του Δήμου Κηφισιάς, πιστεύουμε ότι θα αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο αυτήν τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια».

H Marketing Manager Αναψυκτικών της PepsiCo Hellas, Ράνια Κυριακού, επεσήμανε: «H PepsiCo Hellas εστιάζει σε τρεις πυλώνες· την προστασία του περιβάλλοντος, στο να νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά και για τους ανθρώπους της PepsiCo. Στο πλαίσιο αυτής της εταιρικής κοινωνικής στρατηγικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο PepsiCo Gives Back, με σκοπό να καλύψει και τους τρεις στρατηγικούς μας στόχους. Στόχος μας είναι αυτό που ξεκίνησε σαν μία αυθόρμητη ιδέα μεταξύ δρομέων της εταιρείας, να γίνει ένας θεσμός προσφοράς στην κοινωνία».

Στους Αγώνες Δρόμου «PepsiCo Gives Back- Kifissia 2024- Run Smile Repeat» συμμετείχε και η ομάδα στελεχών της PepsiCo Hellas με 60 δρομείς και 30 εθελοντές.

PepsiCo-Gives-Back-Products-Van.jpg

Η ομάδα στελεχών της PepsiCo Hellas με 60 δρομείς και 30 εθελοντές ήταν φυσικά δίπλα στους δρομείς σε κάθε βήμα της διαδρομής τους

georgespyros/energyphotos / PepsiCo
7.-PepsiCo-Gives-Back-Pepsi.jpg

Παράλληλα, η PepsiCo Hellas ήταν φυσικά δίπλα στους δρομείς σε κάθε βήμα της διαδρομής τους, προσφέροντας σε όλους φυσικό μεταλλικό νερό Eonio Loutraki και Gatorade, για ένα δροσιστικό διάλειμμα που τους έδωσε ενέργεια για τον τερματισμό.

9.-PepsiCo-Gives-Back-Lipton.jpg

Η ομάδα στελεχών της PepsiCo Hellas με 60 δρομείς και 30 εθελοντές ήταν φυσικά δίπλα στους δρομείς σε κάθε βήμα της διαδρομής τους

georgespyros/energyphotos / PepsiCo

Στο τέλος της διαδρομής, κάθε δρομέας παρέλαβε αναμνηστικό μετάλλιο και σακίδιο με προϊόντα PepsiCo, ενώ στο PepsiCo Van τα αγαπημένα snacks και beverages της PepsiCo Hellas, Lay’s, Tasty Nat Nut, Pepsi, Lipton και Ήβη, περίμεναν τους συμμετέχοντες για μία απολαυστική επιβράβευση.

8.-PepsiCo-Gives-Back-Gift-Bag.jpg

Η ομάδα στελεχών της PepsiCo Hellas με 60 δρομείς και 30 εθελοντές ήταν δίπλα στους δρομείς ενώ στο τέλος της διαδρομής, κάθε δρομέας παρέλαβε αναμνηστικό μετάλλιο και σακίδιο με προϊόντα PepsiCo

georgespyros/energyphotos / PepsiCo

Έντονο ήταν το χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους κατά την τελετή απονομής των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές των αγώνων. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση, όταν το βραβείο του νικητή, της πρώτης θέσης στον Αγώνα Δρόμου του «PepsiCo Gives Back- Kifissia 2024- Run Smile Repeat» στα 5χλμ. Aνδρών, στον Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, ένα νέο αθλητή στο φάσμα του αυτισμού, που όπως δήλωσε εμφανώς συγκινημένος και ο πατέρας του, μέσω του αθλητισμού αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες που βιώνει ως ΑμεΑ.

Οι νικητές

Αυτοί είναι όλοι οι νικητές του «PepsiCo Gives Back- Kifissia 2024- Run Smile Repeat»:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 10χλμ.

  1. ΝΤΕΝΙΖ ΔΗΜΑΚΗ 39:42.7
  2. ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 40:35.2
  3. ΚΑΤΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 43:31.2

ΑΝΔΡΕΣ 10χλμ.

  1. DMITRII SPITSYN 35:12.8 (Ρωσία)
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ 36:38.5
  3. SHERIF ABD EL MOATY 37:21.6

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5χλμ.

  1. ΣΚΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 21:36.6
  2. ΗΛΙΑΝΑ ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ 22:52.3
  3. ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΔΡΑΚΑΚΗ 23:47.9

ΑΝΔΡΕΣ 5χλμ.

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 17:52.9
  2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 18:34.7
  3. DIMITRIS DIMOUDIS 18:50.0

* Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα θα τα βρείτε εδώ. Όλοι οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους από το www.energyphotos.gr.

PepsiCo-Gives-Back-Medals

Τα μετάλλια του Αγπώνα Δρόμου PepsiCo Gives Back

PepsiCo

Χορηγοί Επικοινωνίας: Sport24.gr & Runningnews.gr

Σχετικά με την PepsiCo

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2023 έφτασε τα 91,5 δισ. δολάρια και προήλθε μεταξύ άλλων από τις πωλήσεις προϊόντων Lay's, Doritos, Gatorade, Pepsi-Cola και Quaker. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά με 23 μάρκες, η καθεμία εκ των οποίων αποφέρει περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις. Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία μας «Winning with Purpose» –η θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι η επιτυχία της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη μας και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενούς μας σε όλον τον κόσμο, έχουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.pepsico.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ