ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Kaizen Gaming: Ένα περιβάλλον με ευκαιρίες εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης

Kaizen Gaming: Ένα περιβάλλον με ευκαιρίες εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης

Το εργασιακό περιβάλλον στις επιχειρήσεις έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια και αν κάποτε, όσοι αναζητούσαν εργασία, ενδιαφέρονταν απλώς για τον τίτλο μίας θέσης και τον αντίστοιχο μισθό της, σήμερα φαίνεται να θέτουν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες. Επιλέγουν δηλαδή, εταιρείες, οι οποίες σέβονται τις αρχές της συμπερίληψης και δίνουν έμφαση στις ευκαιρίες εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης, ώστε να παραμείνουν παραγωγικοί, υγιείς και αφοσιωμένοι.

Μία τέτοια εταιρεία είναι και η Kaizen Gaming, που αν μπείτε στο LinkedIn ή στο careers site της, θα δείτε δεκάδες ανοιχτές θέσεις εργασίας, οι οποίες διαρκώς ανανεώνονται. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, διότι η εταιρεία που εδρεύει στο Μαρούσι και έχει επίσης, γραφεία και στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα success stories του ελληνικού επιχειρείν τα τελευταία χρόνια.

Απόδειξη της ανάπτυξής της, είναι το γεγονός ότι πλέον αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο της, το GameTech, αλλά και μέσα από τα δύο brands που διαχειρίζεται, τη Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο και το Betano διεθνώς, αποτελεί και επίσημο χορηγό των δύο μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων του καλοκαιριού, του UEFA EURO 2024™ και του CONMBEBOL Copa America 2024™. Ταυτόχρονα, μετρά περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός αυτός που ολοένα και αυξάνεται, αναμένεται γρήγορα να ξεπεράσει τους 3.000, καθώς η εταιρεία το τελευταίο διάστημα προσλαμβάνει περισσότερους από 100 εργαζόμενους κάθε μήνα. Γιατί όμως, ο κόσμος διαλέγει να εργαστεί στην Kaizen Gaming;

Στο ερώτημα αυτό έρχονται να απαντήσουν τα ευρήματα της έρευνας του οργανισμού Great Place to Work®, τα οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατατάσσουν την Kaizen Gaming, ως ένα από τα πέντε «Best Workplaces» στην Ελλάδα για τις εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία όμως, είναι πως η συγκεκριμένη διάκριση προκύπτει από ανώνυμες και εμπιστευτικές απαντήσεις, που έδωσαν 1436 εργαζόμενοι της Kaizen Gaming στην Ελλάδα, σχετικά με την καθημερινότητά τους.

Το «Best Workplace» σύμφωνα με τους Kaizeners

Kοινή παραδοχή των «Kaizeners» αποτελεί το γεγονός πως αισθάνθηκαν ευπρόσδεκτοι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν να εργάζονται στο νέο περιβάλλον, πράγμα θεμελιώδες για μια εταιρεία που κάνει τόσες πολλές προσλήψεις. Από εκεί και πέρα, 9 στους 10 συνδέουν την εργασία τους στην Kaizen Gaming με το αίσθημα της υπερηφάνειας. Παράλληλα, δήλωσαν πως θα σύστηναν ανεπιφύλακτα σε κάποιον φίλο τους να έρθει να δουλέψει στην εταιρεία και πως θα ήθελαν να εργάζονται σε αυτή για πολύ καιρό ακόμη.

Ευκαιρίες εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης

Η αλήθεια είναι πως η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος, στο οποίο οι άνθρωποι θα θέλουν να παραμείνουν για πολλά χρόνια, αποτελεί έναν δυσεπίλυτο «γρίφο» για πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας, όπου ο ανταγωνισμός για την απόκτηση ταλέντων είναι μεγάλος.

Ωστόσο, η Kaizen Gaming έχει βρει τη «λύση» του προβλήματος, παρέχοντας αυτό που ψάχνει η πλειονότητα των εργαζομένων της και ιδίως των νεότερων, δηλαδή προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης. Άλλωστε, το 95% των εργαζομένων της Kaizen Gaming ανήκει στις γενιές των Millenials και της Gen Z. Είναι μάλιστα, χαρακτηριστικό πως μόλις τον περασμένο Μάρτιο περίπου 400 Kaizeners πήραν προαγωγή, ενώ 200 ακόμα μετακινήθηκαν εσωτερικά σε θέσεις που επιθυμούσαν. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει στους ανθρώπους της εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης, καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε διαδικτυακές πλατφόρμες εκπαίδευσης.

Φυσικά, μείζονος σημασίας θεωρείται και το κομμάτι της ισορροπίας ανάμεσα στην εργασιακή και την προσωπική ζωή (work-life balance). Για αυτόν τον λόγο, η Kaizen Gaming έχει καταρτίσει το well-being πρόγραμμα Better You, το οποίο επικεντρώνεται σε τέσσερις πυλώνες: Τη φυσική κατάσταση, την ψυχική υγεία, την ασφάλεια και τη συμπερίληψη. Ενδεικτικές σχετικές δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι η παροχή συμβουλευτικής υπηρεσίας από διατροφολόγο, η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, η παροχή σεμιναρίων πρώτων βοηθειών και εκπαιδεύσεις για την προώθηση της συμπερίληψης.

Όσοι ενδιαφέρονται για μία καριέρα στην Kaizen Gaming, μπορούν να δουν τις ανοιχτές θέσεις εδώ